Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, koronavirüs aşılarının az olmasının aşılama hızını yavaşlattığını belirterek “Aşıları hızlı yapmaya başlayınca, aşıların gelmesi de gecikmeye başladı. Geçen hafta Balıkesir, Muğla ve Sivas gibi illerde aşı bitti. Aşılar biten yerlere geliyor ama gelene kadar hastalarımız da biz de bekliyoruz. Geçen hafta perşembe günü hastalarımızla akşam saat 17.00’ye kadar aşı bekledik” dedi.
Kırımlı, ASM’lerdeki bekleme yerlerinin yetersiz olmasının da randevuları azalttığını ve bu sorunların aşılama hızını yavaşlatacağını kaydetti.
Aile sağlığı merkezlerinde aşı kalabalıklarının sürdüğünü belirten Kırımlı, “Yerlerimiz dar olduğu için bu bir sorun oluyor. Dört aile hekiminden birinin ebe ya da hemşiresi yok. O yüzden bazı yerlerde aşılama yapan arkadaşlarımızdan 1 kişiye 40 kişi düşmesi gibi durumlar oldu” dedi. Hastaların randevu alamadığını da belirten Kırımlı, “Randevu almak için bize geliyorlar. Randevusuz geldiği için de aşı yapamıyoruz. İki gün sonra tekrar gel diyoruz. Bunlar hep sorun oluyor” ifadelerini kullandı. Aşılama hızına ilişkin konuşan Kırımlı, ASM’lerde bekleme alanlarına göre randevu açıldığını belirterek “Bu durumda aşı hızı düşüyor. Bekleme yerlerimiz olsaydı biz aşıları daha hızlı yapabilirdik. Muhtemelen elde aşı da az olduğu için bu hafta aşılama hızı 600 binlerden 400 binlere düşecektir” yorumunu yaptı.
https://abcgazetesi.com/3ildeasibittihastalarlabirlikteasibekliyoruz379311
AKP'liden AKP'liye kıyak ihale davalık oldu54 izlenme
Geleceğin 'Cübbelisi' şimdiden çalışmalara başlamış !1331 izlenme
İmamoğlu'ndan AKP İBB'sinin vakıf yurtlarına verdiği desteklere ilişkin açıklama 'Birilerinin aile vakıflarını güçlendirme dönemi bitti, bitmeye devam edecek!'57 izlenme
Hakkında soruşturma başlatılan Berna Laçin'den açıklama!416 izlenme
CHP'den Can Atalay için AYM'ye başvuru51 izlenme
Türkiye'ye yatırım çekmek için kurulan TVF'nin yöneticisi, yatırımı Cezayir'e yaptı20 izlenme
Bir İlde Daha Ekmeğe Zam!42 izlenme
Kılıçdaroğlu'na açılan dava sayısı 18'e yükseldi! Toplamda 65 yıl hapsi isteniyor42 izlenme
Barış Pehlivan tahliye edildi
RTE, belediye başkanı olduğu dönemde İstanbul'daki 'Deprem Toplanma Alanları'ndan mı bahsediyor !
Narin Güran cinayeti hâlâ aydınlanamıyor! Narin'in kimliği çuvaldan çıktı
Çamlıhemşin'deki turizm planına yargıdan engel! 'Köy mezarlıklarını yerleşime açtılar'