Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, doğasıyla ünlü Ayder Yaylası’nın da bulunduğu Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin koruma amaçlı imar planlarını yaparken mevcut mezarlık alanını da konut alanına çevirdiği ve tarihi yapılara planda yer vermediği ortaya çıktı.
Halk TV'den Hazal Ocak'ın haberine göre, bölge sakinlerinin plana karşı açtığı dava sonucu Rize İdare Mahkemesi, planları uygulanması halinde yapılaşma işlemlerine başlanabilecek olması nedeniyle telafisi güç zararların doğuracağını belirterek durdurdu. Bölge sakinlerinin avukatı İbrahim Demirci, “Tarihi taş köprüler ve taş merdivenli patika yollar plana aktarılmamış ve bu nedenle bu yerler imara açılmış. Dolayısıyla, belediyenin ve çevre bakanlığının korunması gerekli tarihi / kültürel varlıklarımızı gizleyip planla imha etmeye çalıştığını öğrendik. ‘Dini bütün’ belediye ve bakanlık yetkililerinin, köy mezarlıklarını nasıl yerleşime açtığını öğrendik” dedi.
"KAÇAK YAPILAŞMA ARTIYOR"
Bakanlık, mahkemeye verdiği savunmada davacıların dava açmakta menfaatinin olmadığını ileri sürerek davanın reddedilmesini istedi. Davaya müdahil olan Çamlıhemşin Belediye Başkanlığı ise mahkemeye verdiği savunmada ilçenin sit alanı ilan edildiğini anımsatarak özetle “1993 yılından itibaren konut yapımı şartları bir hayli zorlaşmış olup, bölgedeki konut dolayısıyla imar alanlarının genişletilmesi ihtiyacının her geçen gün artmakta olduğu, nitekim dava konusu bölgenin turizm sektörü açısından ülkemizde önemi bir yere sahip olan Ayder bölgesine gelen turist misafirlerinin barınma ihtiyacını karşılamakta, ilçedeki konut sayısının yetersiz kalmakta, bu nedenle kaçak yapıların sayısı her geçen gün artıyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca belediye savunma dilekçesinde imar planları kapsamında düzenli yapılaşmanın sağlanmasında kamu yararı olduğunu savundu.
Yandaştan skandal sözler! "Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal'i eleştirmek neyse bugün Erdoğan'ı eleştirmek de odur"156 izlenme
24 saat Demir Kubbe'yi çalıştırmanın maliyeti ortaya çıktı24 izlenme
AKP 'fakir vatandaşlara' diye ihale açtı, çakmak, top ve balon dağıttı!92 izlenme
İBB'den 'Yalanlar ve gerçekler' açıklaması: '1,5 milyar lira zarara uğratıldı' iddiasına yanıt33 izlenme
Bir zam daha yolda! Taksi, dolmuş ve servis araçlarında sistem değişti11 izlenme
Özgür Özel'den Başsavcısı Akın Gürlek'e sert sözler: "Bir aparat, 2 ay öncesine kadar siyasi olan bir aparat. Saldırmadığı kimse kalmadı. Sonuncusu Ümit Özdağ"24 izlenme
Cübbeli 'Arapları sevmeyen kafirdir' demişti, vatandaş: "10 sene tesettürlüydüm bunlar yüzünden açıldım"25 izlenme
'Hanımefendi danışmanı'ndan Atatürk düşmanına! 'Yanındayız kardeşim'757 izlenme
İşçiler Ata'sını ağaçlardan dökülen yapraklarla andı
Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'dan AKP'ye ekonomi uyarısı "Mutfaktan geldik, mutfaktan gidebiliriz"
Erdoğan enişteden duymuştu: Eniştenin de Cübbeli’den duyduğu ortaya çıktı!
İBB Davası'nda avukatlara verilmeyen ifade sırası iktidar medyasına sızdırılmış! İşte kanıtı