Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Başpınar Mahallesi'nde bulunan Kavak Apartmanı’nda 26 kişi yaşamını yitirmişti. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede dönemin AKP’li Nurdağı Belediye Başkanı da olan müteahhit Ökkeş Kavak, Mustafa Türkmen, Serdar Çelebi Köse, Fatma Doğan, Mine Seçkin Sever ve Ömer Faruk Özkaplan hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep etmişti.
İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen dokuzuncu duruşmaya tutuklu sanıklar müteahhit Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Diğer sanıkların katılmadığı duruşmada, depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri ve taraf avukatları hazır bulundu.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık Serdar Çelebi Köse hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesi, eksik hususların giderilmesi, sanık Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen'in tahliye edilmesini talep etti. Sanık Kavak ve Türkmen, mütalaaya katıldıklarını belirterek, tahliyelerini talep etti.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen'in tahliyesine, başka suçtan tutuklu veya hükümlü değiller ise derhal salıverilmelerine, yurt dışı yasağıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi. Heyet, sanık Serdar Çelebi Köse hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı 14 Mart 2025 tarihine ertelendi.
Öte yandan sanık Ökkeş Kavak, 6 Şubat depremlerinde 38 kişinin öldüğü Emek Apartmanı davasında da geçen hafta 16 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kavak'ın Emek Apartmanı dosyasından tutukluluk hali ise devam ediyor.
Tele1
CHP'den "Bizim yerimiz CHP'nin tam karşısıdır" diyen Soylu'ya cevap!168 izlenme
Ormanlar alev alev yanarken Bakan Yumaklı'dan bir garip açıklama daha! Bu sözler çok tartışılır15 izlenme
Z kuşağından Millet İttifakı'na büyük destek!38 izlenme
TOKİ'den yandaşa deprem konut ihalesi35 izlenme
Litvanya, Türkiye’den SİHA alıp Ukrayna’ya Bağışlayacak27 izlenme
Öcalan kararında AKP'den bir fire!9 izlenme
MEB duyurdu: Öğrenci nakilleri açıldı48 izlenme
Türkiye’de tarihi gün… Corona virüsü aşısında ilk gönüllü uygulaması yapıldı88 izlenme
Narin’in TikTok fırsatçıları! Mezarda takipçi kasıyorlar
Üniversite ders kitaplarında Cumhuriyet düşmanlığı!
Fetullah'a yakın isimden itiraf: “KPSS soru hırsızlığı gündeme geldiğinde Gülen, Ben sadece askeri, mahrem okullardaki soru hırsızlığına izin vermiştim demişti”
Nevzat Bahtiyar'ın avukatı konuştu: Salim'le Nevzat'ın telefon konuşmasındaki detayı açıkladı