YSK'nın kararı ile 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul seçimine sayılı günler kala son anketsonucu açıklandı. Metropoll'ün açıkladığı son ankette Ekrem İmamoğlu yüzde 51,2 ile yarışı önde götürürken, Binali Yıldırım'ın oyu ise yüzde 39,7 oldu.
Ankete göre, CHP seçmeninin yüzde 98'i İmamoğlu'nu desteklerken, AKP seçmeninin ise yüzde 80'i Yıldırım'ı destekliyor. Ankette MHP tabanının yüzde 18'in kararsız olduğu sonucu çıktı.
Metropoll'ün sunduğu karşılaştırmalı verilerde ise YSK'nın kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu'na sunulan destek mart ayında yüzde 38,9 seviyesindeyken, Haziran ayında bu oran yüzde 51,2'ye kadar yükseldi.

AKP'nin adayı Binali Yıldırım'a sunulan destek ise Mart ayında yüzde 39,4 olurken, Haziran ayında yüzde 39,7 seviyesine geldi.

Metropoll'ün son anketine göre, 23 Haziran'da yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu'nun kazanacağını düşünenlerin oranı yüzde 54,5 olurken, Binali Yıldırım'ın kazanacağını düşünenlerin oranı ise yüzde 37,9 seviyesinde yer alıyor.
KONDA: İMAMOĞLU, YILDIRIM'A 9 PUAN FARK ATTI
KONDA'nın son paylaştığı ankete göre, kararsızlar orantılı bir şekilde dağıtıldığında Ekrem İmamoğlu yüzde 54, Binali Yıldırım'ın yüzde 45 oy oranına ulaştığı ifade edilmişti.
KONDA, 1516 Haziran 2019 tarihlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki 157 mahallede 3498 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşülme ile gerçekleştirilen 24 Haziran İsranbul seçimi anketinin sonuçlarını açıklamıştı. KONDA anketinde Ekrem İmamoğlu yüzde 49 gösterilirken Binali Yıldırım ise 40.9 olarak araştırmaya yansımıştı. Ankete göre kararsız veya oy kullanmayacak seçmenin oranı da 9,4 olarak ölçülmüştü.
Yüzde 9,4 kararsız veya oy kullanmayacak seçmeni orantılı bir şekilde dağıtıldığında ise Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 54, Binali Yıldırım'ın yüzde 45 oy oranına ulaşacakları hesaplanmıştı.
Araştırmada dikkat çeken bulgu ise YSK'nin 31 Mart İstanbul seçimini iptal etmesi kararıyla birlikte Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini söyleyen seçmen oranının yüzde 39.5'ten yüzde 50.1'e yükselmesi olmuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/23haziranistanbulsecimiicinpespeseanketlerh6138.html
Özgür Özel Ordu'da açıkladı: "Akla hayale gelmeyen yolsuzluk yapmışlar"24 izlenme
Beştepe'de 'oyuncak hırsızlığı' skandalı!89 izlenme
Milli Mücadele’nin karargâhını yıkmak istediler! Vali’nin sözleri krize yol açtı geri adım atıldı24 izlenme
Özgür Özel'in elindeki anket gerçeğe dönüşürse hiçbir şey eskisi gibi olmaz! Rekor oy oranı!20 izlenme
Memleket Partisi'nde yaprak dökümü sürüyor: İki aday Millet İttifakı'nı destekleme kararı aldı!28 izlenme
Ankara Barosu'dan Saray soytarısı Tezcan'a 'Atatürk'e hakaret'ten suç duyurusu!229 izlenme
8 şehidimizin katili serbest bırakıldı, şehit babası ve ağabeyi isyan etti!70 izlenme
Erdoğan'a kötü haber! Kendi seçmeni bile ikna olmadı: CHP'li belediyelere soruşturmalarda çarpıcı anket22 izlenme
İstanbul için tahliye planı açıklandı: 23 nokta belli oldu, işte AFAD'ın İstanbul planı
'Giderlerse gitsinler' dedikleri doktorlar depremzedelere koştu
Küçükçekmece'de ışıklı gösteri: "Yiğidim aslanım burada yatıyor..."
Camiye bağış için toplanan parayı çalarken yakalandı !