Yeni yıl toplumun her kesimi ilgilendiren birçok zam ve düzenleme ile geldi. Özellikle trafik cezaları için uygulanan ceza tutarları cepleri yakacak.
1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 oldu. Vergi ve harçların fiyatları buna göre arttı. MTV, emlak vergisi, konaklama, trafik cezası, harç ve pasaport ücretlerinin yeni rakamları belirlendi.
Bugün hayatımıza giren bazı düzenlemeler şöyle:
YETKİ BELGESİ ŞARTI:
Ocak’tan itibaren kuyumcu esnafların ticari faaliyetlerine devam edebilmeleri için yetki belgesine sahip olması gerekiyor. Kuyumcular evrakları eksik olsa dahi belge için 31 Aralık'a kadar başvuru yaptı.
%2 KONAKLAMA VERGİSİ:
Yılbaşında yürürlüğe girecek konaklama vergisine göre otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınacak.
Konaklama tesislerinde geceleme hizmetiyle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetler de bu verginin kapsamında yer alacak.
EĞLENCE VERGİSİ KALKTI:
Konser, spor müsabakası, tiyatro, sinema ve at yarışları izleyicilerinin bilet bedeliyle birlikte ödedikleri yüzde 10'luk eğlence vergisi 1 Ocak itibarıyla alınmayacak.
Ehliyet harç tutarları
A sınıfı sürücü belgesi harcı: 825,70 lira
B sınıfı sürücü belgesi harcı: 2 bin 489,90 lira
KRT
AKP’li başkan CHP’li meclis üyesi konuşurken mikrofonu kapattı!30 izlenme
Yeni zamlar yolda!159 izlenme
Patatesle İrlanda'yı kurtaran Türkiye şimdi kendi patatesini kurtaramıyor32 izlenme
İran'ın İsrail'e hava saldırısı düzenlediği gece sosyal medyada yayılan görüntülerin aslında farklı tarihlerde, farklı bölgelerde kaydedildiği ortaya çıktı40 izlenme
Uzm. Çvş. Mehmet Emre Teke Pençe-Kilit bölgesinde şehit oldu38 izlenme
Havuz için kolonları kesen müteahhit, deprem sabahı kaçtı49 izlenme
Dolar coştu asgari ücret eridi: Cebe girmeden 6 günde muma döndü45 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun genel merkezdeki konuşmasına 17 vekil katıldı24 izlenme
Bikinisiyle namaz kılan kadın tartışma yarattı ! İzleyin, karar sizin...
Bir annenin 23 Nisan'daki isyanı yürekleri dağladı: "Parası olana mı bayram? 23 Nisan sadece zengin çocuklarına mı armağan edildi?"
TÜSİAD Başkanı uyardı: "Eğitim sisteminde cemaat ve tarikatlara yer olmaması gerekir"
#İzmir'de tepki çeken paylaşımlara tutuklama!