AKP iktidarında yoksulluk arttı. İktidarın “Oy deposu olarak gördüğü” ve yardımlarla ayakta duran vatandaşın sosyal yardımları da katlandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçesi 531 milyar 905 milyon lira oldu ve bunun 284 milyar 470 milyon lirası, “Yoksullara yardım ve sosyal yardımlaşma’’ için kullanılacak. 2027’de ise bu yardım dikkat çekici biçimde 2 mislin den fazla artacak ve 644 milyar 347 milyon lira olacak. 2027’de sosyal yardımlara ayrılan miktarın yüksek oranda arttırılması “Seçime hazırlık mı?’’ sorusunu gündeme getirdi. Erkene alınmadığı taktirde seçimler 2028 Mayıs ayında yapılacak.
Bakanlığın yoksul hanelere ödediği yardım tutarı ise bütçe verilerine göre; 2023’te hane başına aylık ortalama 2 bin 192 TL oldu. 2024‘te 3 bin 88 lira,
2025 yılında 4 bin 100 TL oldu. 2026 yılında bu tutar 5 bin 50, 2027’de 5 bin 900, 2028’de ise 6 bin 900 liraya çıkacak.
Türkiye’de yoksulluktan en fazla etkilenen kesimlerin başında çocuklar geliyor. Ailesinin yanında bakımı sağlanamayan” ve ‘yaşamlarını en düşük sevi yede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin çocuklarına’ Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen sosyal ve ekonomik destekten (SED) yararlanan çocuk sayısı günden güne arttı. 2012’de 37 bin 295 olan sayı 195 bine yükseldi.
2025’te elektrik desteği alan hane sayısı 2 milyon 800 bin oldu. Kişi başına düşen gelir seviyesi çok düşük olanlar için bütçeden ödenen Genel Sağlık Sigortası (GSS) primine ilişkin veriler de yoksulluğun boyutunu gözler önüne seriyor. 2020 yılında 7 milyon 810 bin 588 kişi GSS yardımı alırken, 2025’te 8 milyon 250 bin kişiye yükseldi.
Sözcü
Emekli asker isyan etti: “Türkiye kimsenin babasının çiftliği değildir!Türkiye; laik, sosyal, demokratik bir Cumhuriyet'tir. Ekonominin sorumlusu kimse bu ortamın da sorumlusu o'dur”56 izlenme
İmam ve müezzinlere piyango vurdu: Yüzde 100 zam!41 izlenme
Halka IBAN dağıtan hükümet paraya sıkıştı, parseller satışa çıktı!77 izlenme
Erdoğan'dan emeklileri üzecek açıklamalar: "10 bin lira emekli maaşı yeterli değil" ama seyyanen zam için kapıyı kapattı27 izlenme
Şu düştüğümüz hale bak! Bulgarlar Türk pazarlarını neden dolduruyor?60 izlenme
Can Atalay için yapılacak eyleme engelleme: Adliyede artık adaletin nöbeti bile yasak!30 izlenme
Albayrak'tan skandal seçim yorumu! CHP'li güzel kızlar...170 izlenme
Eski doktoru Turhan Çömez açıkladı: Erdoğan’ın sır gibi sakladığı görüşme!60 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.630 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.398.878’e, can kaybı da 49.473’e ulaştı!
Hulusi Akar’ın mikrofonu açık kaldı, talimat ortaya çıktı! ‘Bilgi geldi reddedeceğiz'
Esila Ayık için 4 yıl 8 ay hapis cezası istendi
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Yusuf Güney test için örnek verdi, Melisa Döngel serbest bırakıldı