19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında İzmir’in Karabağlar ilçesinde yapılan törende, bayrak krizi yaşandı. İlçe kaymakamlığının Türk bayrağı, Atatürk posteri ve Karabağlar Belediyesi yazısının yer aldığı üçlü şerit bayrakları yerde sürükleyerek toplatması üzerine, CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tören alanını terk etti.
Karabağlar Kaymakamlığı öncülüğünde 11 Mayıs’ta yapılan görev paylaşımıyla ilgili toplantıda Karabağlar Belediyesi’ne, Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi alanında yapılacak törenin süsleme, bayraklama, ses sistemi, tak kurulumu, protokol alanının hazırlanması, temizlik ve çevre düzeni işleri verildi. Belediye görevlileri, en son 23 Nisan törenlerinde de olduğu gibi, yurttaşların oturacağı tribünlerin arkasında Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve Karabağlar Belediyesi’nin ambleminden oluşan üçlü şerit bayraklar astı. Ancak şerit bayraklar, tören başlamadan hemen önce kaymakamlık talimatıyla okul görevlilerince yerlerde sürüklenerek kaldırıldı.
Bayraklamanın her bayram yapılan olağan bir uygulama olduğunu, en son 23 Nisan’da da aynı şerit bayrakların tören alanına asıldığını vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, gelişmeye tepki göstererek tören başlamadan alanı terk etti. Kaymakamlık gibi belediyenin de bir kamu kurumu olduğunu vurgulayan Selvitopu, “Kaymakamlık, belediye amblemi olmayacak diye bir karar almış. ‘Her bayramda asıyoruz, kaldırmayacağız’ dedik. Bayraklarda ne parti logosu var, ne siyasi bir yan. Belediye kamu kurumu değil mi? Kaymakamlık neyse belediye de aynı. Türk bayrağı, Atatürk siyasi değil. Kararı ve bayrakların yerlerde sürüklenerek gelişigüzel, özensiz toplanmasını içime sindiremediğim için alanı terk ettim. Üstelik bu bayraklar tören alanında bile değildi. Okulun yan duvarlarında, tribünlerin arkasındaydı” dedi.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/19mayistaskandalkaymakamataturklubayraklariindirttih93634.html
Avrupa Yolsuzlukla Mücadele Ofisi, AKP'li iş insanlarının skandallarının peşine düştü!49 izlenme
Kültür Bakanlığı'nın yıllık kira gideri 3,8 milyon TL: Devlet kiracı oldu!98 izlenme
Millet Bahçeleri'nde örgütlü rant!64 izlenme
Özgür Çelik: "Türkiye'de mevcut azınlık iktidarının arkasına hizalanmayan her parti, her kurum saldırı altındadır. Alınan karar CHP'nin iktidar yürüyüşünü durdurma çabasıdır"11 izlenme
TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü yerine liyakatsiz kadrolu UZAY A.Ş63 izlenme
Şanlıurfa'da; elektrik kesintileri başladı, avukatlar seçim kuruluna alınmıyor!463 izlenme
Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 planı! ‘Helal muayene’ başlıyor!43 izlenme
AKP iktidarı enerji tasarrufu için 200 milyon dolar dış borç aldı!168 izlenme
Hataylı üretici isyan etti: "Ortalama bir kilo mandalinayı 5 TL’ye mal ediyoruz ama mandalinaları dalında 3 TL’ye satmak zorundayız. Çünkü mahsül dalında kaldığında çürümeye, bozulmaya başlıyor"
Aile Bakanı'ndan ikinci skandal ! 'İstismara uğrayan çocukları cezalandıracağız !'
Lagarde, ECB Yönetim Konseyi'nin bugün enflasyonu 3 ana faiz oranını 25 baz puan artırdığını söyledi
Emekli ikramiye zammı 146 TL mi, 503 TL mi?