İstanbul’da R.C.Ç adlı vatandaş akşam saatlerinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Avrupa Yakası yönünde üzerinde SMA yazan bir araçla yolu kapattı. Trafikte kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.
Olay yerinde polis ekipleri sevk edilirken, İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğunu değerlendiriyoruz. Emniyetiniz tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurdu” ifadelerine yer verildi.
Bir süre sonra ikna edilen R.C.Ç’nin 1,5 yıldır bipolar tedavisi gördüğünü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı. Şüpheli, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelinin ilk ifadesinde SMA hastalarının içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekmek için böyle bir eylem yapmak zorunda kaldığını söylediği ve pişmanlık duymadığını belirttiği öğrenildi.
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde üzerine dün gece “SMA” yazılı araçla eylem yapan R.C.Ç. nedeniyle köprü trafiğe çift yönlü kapatılmıştı. Polis ekipleri tarafından ikna edilen R.C.Ç. gözaltına alınmış ve ifadesinde “pişman değilim” demişti. Eylemi yapan R.C.Ç., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: TELE1
'Giderlerse gitsinler' dedikleri doktorlar depremzedelere koştu50 izlenme
Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 21 kuruş indirim gelmesi bekleniyor35 izlenme
Çiçekçi kadının kızının Oxford’da eğitim görmediği ortaya çıktı!45 izlenme
Okul saldırılarını önlemek için elektroşok tabancalı drone üretilecek36 izlenme
Cem Toker Özgür Özel’e Dilruba için çağrı yaptı: "İzmir’e gidin orada 3 savcı değiştirilerek tutuklanmış bir hanım var"27 izlenme
İzmir Buca'daki yangın rüzgarın etkisiyle Gaziemir'e sıçradı, bazı evler tahliye edildi: Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor51 izlenme
Benzin ve motorinde bir indirim daha47 izlenme
Parka girişine izin verilmeyen engelli kadın yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı30 izlenme
Cehaletin böylesine pes doğrusu! 'Dolarla işimiz yok ben Türk parasına bakarım'
Erzincan'daki maden alanında yeni heyelan riski: Arama faaliyetleri durduruldu
AKP'li Bakan Varank'ın paylaştığı 'algı fotoğrafı'na tepki yağdı!
Bakanlık raporu ortaya çıkardı: SGK'nın açığının kapatılması için milyarlar aktarıldı!