İstanbul’da bebek acil hastalarını önceden anlaşmalı oldukları özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerine sevk ederek ölümle sonuçlanan vakalara neden oldukları ve bu yolla haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla yargılanan 29’u tutuklu 58 sanığın davasında dün önemli bir gelişme yaşandı.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliyenin konferans salonunda görülen duruşmada, sanık avukatlarının savunmaları dinlendikten sonra ara karar açıklandı. Mahkeme heyeti, aralarında sekreter, hemşire, sağlık memuru, hastane yöneticisi ve belediye görevlilerinin de bulunduğu 10 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

Tahliye edilen sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve düzenli imza atma şartıyla adli kontrol uygulanmasına hükmedildi. Diğer 19 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 30 Haziran’a erteledi.
Tahliye kararlarının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz mekanizmasını devreye soktu. Başsavcılık, 10 tutuklu sanığın serbest bırakılmasına itiraz ederek, bu kararların yeniden değerlendirilmesini talep etti.
Gerçek Gündem
Kaynak: İHA
Kalpaksız Kuvvacı!..156 izlenme
Merkez Bankası’nın faiz kararı dış basında: ‘Türkiye bilinmeyen sularda’37 izlenme
AKP geri adım attı: 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanacak!160 izlenme
Vatandaştan Erdoğan’a pahalılık yanıtı: "Hep yükseliyor, düştüğünü hiç görmedik"39 izlenme
İsrail'liler sokaklarına Türkiye'nin bölündüğü haritayı asmış !1187 izlenme
2022’nin son seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar45 izlenme
Yabancı bankalardan yeni faiz tahminleri29 izlenme
Okul fiyatlarını gören öğrenciler kayıt yaptırmaktan vazgeçiyor25 izlenme
Esenyurt kayyumunun ihalesine AKP'li şirket bile itiraz etti! 9 milyon TL'lik 'kamu zararı' iddiası!
Filyasyonda da torpil! AKP'li olanlar görev almıyor!
Fahrettin Koca'ya 'yenidoğan' tepkisi! Attığı tweeti hemen sildi
Acun Ilıcalı hakkında bomba iddia: Geçen yıl hiç vergi ödememiş