Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPKD), milyonlarca aboneyi ilgilendiren önemli bir karar aldı. Kurul, dün yaptığı toplantının ardından elektrik fiyatlarının yüzde 14.98 artırılmasına karar verdi.
Habertük’te yer alan habere göre, başta Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) olmak üzere kamu ve özel sektör üretim şirketlerinin maliyet artışlarıyla ilgili talepleri dün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda masaya yatırıldı. Kurum, elektrikte biriken maliyetlerin bir kısmının tüketiciye yansıtılmasına karar verdi. Buna göre, 1 Temmuz’dan geçerli olmak üzere elektrik fiyatları konut, ticarethane ve sanayide ortalama yüzde 14.98 oranında artırıldı.
GAZA DA ZAM GÖRÜNDÜ
Doğalgaz fiyatlarını da BOTAŞ belirliyor. BOTAŞ'ın da 30 Haziran'a kadar 1 Temmuz'dan geçerli yeni tarifeleri belirlemesi gerekiyor. Şirketin doğalgaza, elektrik zammına yakın bir oranda, ‘çift haneli’ zam yapacağı tahmin ediliyor.
ŞEKER VE ÇAY ZAMLANMIŞTI
İstanbul seçimi sonrası şeker ve çay fiyatlarına da yüzde 15 ila 16 oranlarında zam gelmişti. Türkşeker tarafından yapılan açıklamaya göre kristal şekerin fabrika çıkış fiyatı yüzde 16 arttı. ÇAYKUR da kuru çay fiyatında yükselen maliyetler nedeniyle yüzde 15 artışa gitti.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/1temmuzdaelektrigeyuzde1498zam5202366/
Sivrisinekler neden bazı insanları ısırırken bazılarını ısırmaz?22 izlenme
Enflasyon beklentisinde büyük fark: Halk enflasyonun düşeceğine ikna olmuyor24 izlenme
Burası Türkiye: 10 yıl sonrasını düşünebiliyor musunuz?23 izlenme
Zarrab’ın kuryesi konuştu: "Korkma, Türk yetkililer de işin içinde" dedi105 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: Muhalefet yüzde 60 üzeri!42 izlenme
Tarikat yurdunda vahşet! Dernek açıklama yaptı, iddiaları reddetti 'Bina yurt değil, öğrenciler daireleri kiraladı'45 izlenme
Rusya, Ukrayna'nın Luhansk bölgesini vurdu, 13 sivil hayatını kaybetti!54 izlenme
Fırıncıların da kafası karışık: Zam ilçeden ilçeye değişebilir101 izlenme