1.2 milyon TL maaş aldığı iddia edilen rektör VIP kontenjandan hacca gitti

38 izlenme 03 Haziran 2025
Reklamlar

Karabük Üniversitesi’nde aylık 1 milyon 200 bin TL maaş aldığı iddia edilen Rektör Fatih Kırışık, hacca gitti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın; bakanlar, üst düzey bürokratlar ve devlet büyüklerine ayırdığı VIP kontenjandan Rektör Kırışık da yararlandı ve hac vazifesi için Suudi Arabistan’ın Mekke şehrine uçtu.


Milyonluk maaş aldığı öne sürülen Kırışık’ın hac ziyaretindeki giderlerin üniversite tarafından mı, yoksa cebinden mi karşılayacağı merak ediliyor. Çünkü Kırışık’ın, yurt dışı seyahatlerinde günlük 250 Euro harcırah aldığı da öne sürülmüştü.

YÖK’ten açıklama: Paraları geri alırız

Son günlerde hem Karabük Üniversitesi Rektörü Fatih Kırışık’ın hem de Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Harun Çiftçi’nin aldığı iddia edilen milyonluk maaşlar gündemi meşgul ediyor.

Üniversitelerin bağlı olduğu kurum Yükseköğretim Kurulu (YÖK), iddialara yönelik açıklamada bulundu. Rektörlerin döner sermaye gelirleri dışında hiçbir ödeme alma hakkının bulunmadığı ifade edildi. YÖK’ten, “Üniversitelerimiz, Sayıştay’ın yıllık mali denetimine tabidir. Mevzuata aykırı herhangi bir ödeme yapılması halinde bu ödemelerin iadesi dışında ilgililer hakkında gerekli cezalar uygulanır” açıklaması yapıldı.

Sözcü

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmamoğlu’ndan kritik uyarı: Lütfen uzak durun Şeriat karşıtı pankart asan SOL Partililere gözaltı Yoklama istenince ortaya çıktı: Meclis’e gelmeyen Nebati yerine pusula göndermiş! Erdoğan yılbaşında enflasyon için “hızla düşecek, temenni değil, teknik hakikat” demişti