Vali Erdoğan Bektaş, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Valilik toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.
Vali Bektaş, kentte 22 pozitif vakanın tedavi gördüğünü, bir kişinin hayatını kaybettiğini açıklayarak, “Bugün itibariyle bizim 22 pozitif vakamız var. Bugün bir hastamızı kaybettik. 62 yaşında bir kadın. Aynı zamanda şeker hastası ve tansiyon hastası pozitif tanısı olan bir kadın hastamızı kaybettik. Bunu söyleyince hiçbir şey değişmiyor. Şunu diyoruz. Varmış gibi davranacağız. Her noktamızda her mahallemizde bu risk var. Bu kadar net. Daha nasıl söyleyebiliriz. Her semtimizde her sokağımızda bu riskle yaşıyoruz. Biz 22 vaka tespit ettik. Zonguldak’ta 22 vaka sayısı açıkladık. Peki koronavirüsü kapmış hasta sayısı 22 tane midir? Herkes biliyor ki değil. Biz 22 tanesini tespit ettik. Diyebilir misiniz ki hepsini tespit ettik. Hayır öyle bir şey yok. Bizim test ettiklerimizin 22 tanesi pozitif çıktı” dedi.
Herkesin üzerine düşeni yapmasını isteyen Vali Bektaş, tedbirleri sıklıkla almak gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı ve diğer bakanlıkların açıkladığı tedbirlerin her vatandaşın almasını isteyen Vali Bektaş, şöyle dedi:
“Böyle bir risk var içimizde. Bundan korunan hiçbir semt, mahalle, sokak yok. Tedbirlerimizi ona göre almak zorundayız. Eğer tedbirlerde başarılı olamazsak bu senaryoyu yaşayan ülkeleri görüyoruz, vaziyet ortada. Tedbirlerimizi sonuna kadar almamız gerekiyor. Çünkü hiçbir tedbirin bize getireceği yorgunluk ve faturası yok. Biz şu anda bu tedbirler üzerine kafa yormalıyız. Sağlık Bakanımız herkes kendi OHAL’ini ilan etmeli. Bu iş gerçekten böyle. 65 yaş üstü ve kronik hastalar sokağa çıkmayacak. Çok önemli. Burada istisna olmayacak. Çünkü bu kesim daha çok risk altında. Onları evlerde tutmak istiyoruz. İkincisi de bizim hastanelerimizde şüpheyle semptomlardan yola çıkarak şüphelendiğimiz hastaları hastaneye alıyoruz. Pozitif olduğu tespit edilmese bile hastanelere alıyoruz. Bugün hem Atatürk Devlet Hastanesi ve üniversite hastanesinde bu hastalarımız var.”
https://www.abcgazetesi.com/zonguldaktailkkoronaviruskaynakliolumvali22vakatespitettik94028
Suriyeli sapık bir erkek çocuğunu taciz etti linçten zor kurtuldu! Mahalleli dövdü, saklandığı evi taşladı42 izlenme
Türkiye'de infiale neden olan davada çocukların avukatından dehşete düşüren açıklama!54 izlenme
AKP’nin Yargıtay üyesi: Hizb ut Tahrir, terör örgütü değil!234 izlenme
Şirketlerin yüzde 64'ünün ek zam yapacağı açıklandı33 izlenme
Eskiden kimse yüzüne bakmazdı şimdi et fiyatlarını solladı! Fiyatını gören kasaptan eli boş çıkıyor29 izlenme
Aziz Nesin İsmail Kahraman'ı neden ısırdı?574 izlenme
Erdoğan'a memleketi Rize'de şok! 'Peki ben size bir çay paketi versem nasıl olur?' Vatandaşlar 'Hayııııırrrr!'58 izlenme
Bağış toplayıp yardım satan Kızılay'ın yönetim kurulu üyeleri AKP'li çıktı!37 izlenme