Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; Türkiye'nin eski bankalarından biri olan Ziraat Bankası, tabelalarından “Türkiye CumhuriyetiT.C.” ibaresini kaldırmaya devam ediyor. Son olarak bankanın Sakarya Pamukova Şubesi'nin tabelası yenilenirken T.C. ibaresi kaldırıldı. Sakaryalılar yeni tabeladan T.C. ibaresinin atılmasına sert tepki gösterirken, DEVA Partisi İlçe Başkanı İrfan Metin sosyal medya hesabından çarpıcı bir eleştiri getirdi.

"TÜRKİYE, TÜRKLERİNDİR"
Ziraat Bankası'ndan sökülerek atılan ‘T.C.' ibareli tabelayı sosyal medya hesabından paylaşan Metin, “Bu kadar da olmaz dediğimiz oldu. 31 Ağustos Perşembe günü Pamukova Ziraat Bankası'ndan T.C. ibaresi, çıkarıldı. Yerine T.C.'si olmayan tabela takıldı. Türkiye, Türklerindir. Aksini iddia eden, soysuz vatan hainidir. Ne mutlu Türküm diyene” diyerek tepkisini dile getirdi.

Pamukova Şubesi'ndeki T.C. ibareli tabela bir kenara atıldı.
10 YIL ÖNCE BAŞLADI
Ziraat Bankası 2013 yılından bu yana şube tabelalarından T.C. ibaresini kademeli olarak kaldırıyor. T.C Ziraat Bankası yazan tabelalar kaldırılıp yerine sadece Ziraat Bankası yazan tabelalar konuluyor.
2014'te dönemin CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın soru önergesini yanıtlayan dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan T.C. ibaresinin Ziraat Bankası'ndan tamamen kaldırılmadığını yazışmalarda kullanıldığını ancak, “ticari işletme isminin müşteri belleğinde uzun süre kalması ve unutulmaması için uzun olan ticari unvanlarını amblem ve logolarında kısaltarak kullanıldığını” savunmuştu.
KRT
AKP'den emekli maaşı açıklaması: "Oran asgari ücret artışına yakın olacak"75 izlenme
ABD, Umman Körfezi’nde İran petrolü taşıyan bir petrol tankerini vurdu!25 izlenme
Sedat Peker, Soylu'yu hedef alarak 1 Ekim'i işaret etmişti, yarın için flaş SBK iddiası!87 izlenme
Kamu bankalarında atama rüzgarı: 12,530-22,500 TL arası maaş!101 izlenme
Zarrab davasında tutuklanan Hakan Atilla’nın kitabından Taşkesenlioğlu'nun ABD'de toplantıya gittiği çıktı!50 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, iktidarın asgari ücret zam planını ağzından kaçırdı50 izlenme
İsrailli subay ağzındaki baklayı çıkardı: "Savaş sadece Hamas'la değil, tüm sivillerle"40 izlenme
‘AVM rantı sevdası’ adalete diz çöktürdü! Durdurma kararı jet hızıyla iptal edildi!80 izlenme
'7 bin liraya çalışacak eleman bulamıyorum' dedi, 5 bin liraya çalışmayı kabul eden biri çıkınca geri adım attı!
'Saray dakikada 41 bin TL harcıyor'
Gazetecilere yönelik baskı şiddetleniyor: BirGün'e soruşturma açıldı
Üç polisi şehit etmişlerdi: Cenazeleri aileleri kabul etmedi, devlet gömdü