CHP Adana Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, 'Ziraat Bankası’nın 2020 yılı Sayıştay raporlarına yansıyan ve Adana Kurumsal Şube'den tek bir firmaya verilen 321 milyon liralık batık ve riskli kredi’nin güncel durumunu açıkladı.
“Ziraat Bankası yolsuzluğun yuvası haline gelmiş, kimsenin yüzü kızarmıyor” diyen Sümer, şöyle devam etti:
Geçen sene Ziraat Bankası Adana Kurumsal Şubesi’nden 446***** müşteri numaralı 'demir üretimi' üzerine faaliyet gösteren bir firmaya toplamda 321 milyon liralık kredi verildiğini ve geri alınamadığını gündeme getirmiştir.
Bu firmanın kime ait olduğuyla ilgili verdiğimiz Yazılı Soru Önergelerine ise 'ticari sır' diye cevap verilmemişti. O borç şu anda 334 milyon 434 bin 53 liraya ulaştı. Hani nerede kul hakkı savunanlar? O zamanda söylemiştim yine söylüyorum 334 milyon lira ile fabrikalar açılıp binlerce gencimize iş sahası yaratılabilirdi. Ancak yandaşa kredi verip geri almasak da olur zihniyeti hakim kılındı.
“Ziraat Bankası’nın özellikle üst düzey bürokratları ve yönetim kurulu üyeleri çiftçinin yüzüne nasıl bakacak?" diye soran Sümer, ardından şunları söyledi:
"Tarımla uğraşan 7 den 70’e herkes isyan ediyor, kredi alamıyor, destek görmüyor, tarlasına, traktörüne, evine, bahçesine haciz geliyor, 1000 liralık kredi başvurusu için yüzlerce evrak isteniyor. Yine çare olmuyor. Ama iş yandaşa geldi mi sorgusuz sualsiz, riskli olduğu gün gibi ortadayken krediler dağıtılıyor. Az kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı sonrasında Ziraat Bankası yeniden çiftçinin dostu haline gelecek."
https://halktv.com.tr/ekonomi/ziraatbankasinda321milyonliralikkredivurgunuiddiasi658168h
Yarım ekmek kokoreçe 110 TL veren vatandaş, ülkenin iyi bir yere gittiğini iddia etti: "Yunanistan'ı 2-3 saat içinde fethederiz, Amerika sıkıntı"28 izlenme
AKP'li belediye başkanının mazbatası iptal edildi149 izlenme
Kılıçdaroğlu'na dava açan hakim davayı kaybetti!46 izlenme
'O kareye girenler' günlerdir açıklama yapıyor! Bir lider daha açıklama yaptı17 izlenme
CHP'den Yerlikaya'ya valili, komutanlı propaganda soruları41 izlenme
TL’de değer kaybı ne anlama geliyor? Ekonomist Oğuz Oyan anlattı38 izlenme
Esenyurt kayyumu sucuğu da AKP’li isimden aldı!13 izlenme
Ekonomide acı tablo! Yoksulluk sınırı 63 bin liraya dayandı26 izlenme
AKP'li belediye 'kocaları olay çıkarıyor' diye kadın sığınma evini kapattı!
İnce’den olağanüstü kurultay açıklaması
Sayısal Loto'da büyük şüphe! 5 trilyonda 1 olan ihtimal gerçek oldu!
Bakan Kurum: 2023 yılı için market poşet fiyatını 25 kuruş olarak belirledik, zam yapmayacağız