KAMUOYUNDA zeytinlikleri madenciliğe açacağı için tepki çeken Maden Kanunu’nda yapılması planlanan değişiklik daha büyük tehlike içeriyor. Komisyondan geçen tasarı TBMM’de de onaylanırsa Türkiye’nin en değerli doğal varlıklarından olan 54 muhafaza ormanı kıyıma, talana ve ranta açılacak.
247 BİN HEKTAR TEHLİKEDE
BU kanunla Adana, Sakarya, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Elazığ, Erzurum, Isparta, Antalya, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya gibi illerde koruma altına alınan 247 bin hektar madenciliğe kurban edilecek. Bu kapsamdaki İstanbul Belgrad Ormanları 1950’den bu yana muhafaza ormanı olarak korunuyor.
Türkiye Ormancılar Derneği Başkanı Hüsrev Özkaya, muhafaza ormanlarının “doğal tehditlere karşı hayati önemde” olduğunu vurguladı. NEFES’e konuşan Özkaya “Bu sahalar olmadan tarım da yerleşim de yaşam da tehdit altındadır. Yoğun kullanıma açılırlarsa özelliğini yitirir” dedi.
Toplamda 247 bin hektarlık alana yayılan muhafaza ormanlar, sadece ağaç toplulukları değil; aynı zamanda doğal afetlerin önlenmesi, baraj ve nehir yataklarının korunması, milli savunma, hatta yerleşim alanlarının güvenliği açısından da stratejik önem taşıyor.

Ankara Erikli
Ayva Ormanı
Bursa Uludağ
Sakarya Keltepe
Konya Yeşildağ
ElazığTatvan hattı
Nefes
Erol Mütercimler 'Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıdır nokta !'2696 izlenme
Emekli ve memur maaşı zamlarında enflasyon oyunu mu yapıldı?30 izlenme
Gözaltındaki Rıza Akpolat'tan mesaj! "Bitmedi kavgamız, sürecek. Beşiktaş demek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk demek"35 izlenme
Barış Pehlivan gözaltı öncesi konuştu: "Gazetecilik yaptım. Benim tek derdim iddiaların kaynağındaki kişiye cevap hakkı vermekti"15 izlenme
CHP’li Emir’den çarpıcı iddialar! Soylu'nun kuzeni, 15 TL'lik ürünü SGK'ya 1.000 TL'ye satmış!58 izlenme
Star yazarından skandal hakaret! "Türkiye'yi artık o çocukları yönetmiyor"609 izlenme
'Erdoğan'a hakaret'ten tutuklanan Cihan Kolivar: "Diploma sormanın suç olduğunu bilmiyordum"41 izlenme
BİM Marketler Kurucusu Cüneyd Zapsu: Gerçekten işe alacak adam bulamıyorum33 izlenme
Cem Küçük'ün 'Almanya'da domatesin 20 Euro olduğu ve herkesin bunu konuştuğu' yönündeki iddiasını Haber 240 yazarı İlker Yıldız yerinde test etti!
Kaymakamlar yine kaymak gibi!
Hakan Atilla’ya yurt dışı çıkış yasağı: "Karakola götürüldüm"
Acı haberi MSB duyurdu: Bir askerimiz şehit oldu