Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD merkezli televizyon kanalı CNN'de Fareed Zakaria'nın sunduğu GPS programına röportaj verdi. Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakereye hazır olduğunu belirterek şöyle konuştu:
* Putin ile müzakere etmeye hazırım. 2 yıldır hazırdım. Müzakereler olmadan da bu savaşın son bulacağını düşünmüyorum. Bu savaşı durdurmak için sadece yüzde 1 şansımız varsa bu şansı değerlendirmemiz gerekiyor. Her gün masum insanları kaybediyoruz. Rus güçleri bizi yok etmeye, öldürmeye geldi. Ne yazık ki onurumuz canları kurtaramayacak. Dolayısıyla, Putin ile görüşme imkanına sahip olmak için herhangi bir formatı ve şansı kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu girişimler başarısız olursa bir üçüncü Dünya Savaşı olacağı anlamına gelir.
“ÜLKEM İÇNİ HALKIM İÇİN GÜVENLİK GARANTİLERİ ALMAK İSTİYORUM”
Ukrayna'nın NATO üyesi olması durumunda Rusya'nın kendilerine saldıramayacağına savunan Zelenskiy, “NATO üyesi olsaydık, savaş çıkmazdı. Ülkem için halkım için güvenlik garantileri almak istiyorum. Savaşın başlamasından bu yana NATO’nun sağladığı yardımlar için minnettarız. NATO üyeleri bizi ittifakta görmeye hazırsa, bunu hemen yapsın. Çünkü masum insanlar her gün ölüyor. Fakat insanlarımızın hayatlarını korumaya hazır değilseniz, bizi anlamadığımız bu şüpheli durumda görmek istiyorsanız, bizi kabul edip edemeyeceğinizi bilmiyorsanız da bizi bu arafta kalmaya zorlayamazsınız” dedi.
“PUTİN’İN BU AÇIKLAMALARINI CİDDİYE ALAMAYACAĞIM”
Putin'in Ukrayna hükümetinin neoNazilerle dolu olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Zelenskiy, “Putin’in bu açıklamalarını ciddiye alamayacağım. İnsanlar dışında hiçbir şeyden korkmuyorum. Ama Putin bu ifadesinde ciddiyse çok korkunç adımlar atabilir. Çünkü bu onun için bir oyun olmadığı anlamına gelir. Buna gerçekten inanıyor demektir. O zaman ona karşı savaşmaya devam edeceğiz. Ülkemizde neoNazi işaretleri görürse, hırsları uğruna, görevi uğruna başka neler yapabileceğine dair birçok soru ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.
Haniye için bayraklar yarıya indi... İktidara 'milli yas' tepkileri24 izlenme
CHP’li Tanal: İBB’de daire başkanları ve müdürler İmamoğlu’nun aleyhinde çalışıyor161 izlenme
Mehmet Şimşek ile Erdoğan Arasında Görünmeyen Kriz iddiası! Şimşek, Erdoğan'a Düşüncelerini Kabul Ettirmekte Zorlanıyor32 izlenme
Cumhurbaşkanlığı'nın 19 tedbirine karşılık halkın 11 isteği açıklandı!185 izlenme
İstanbul’da ‘oruç’ provokasyonu! Sigara içen kadınlara hakaret etti36 izlenme
Halkbank'ın temyiz başvurusu duruşması sona erdi53 izlenme
Özden Örnek hayatını kaybetti32505 izlenme
Bilal Erdoğan: Acaba kaç tanemiz at biniyor?168 izlenme
Çiftçiye gübre darbesi! AKP'li isimlerin de yönetimde olduğu GÜBRETAŞ 329 Milyon lira zarar etti!
Tanıdık isme özel davetle yarım milyarlık gizli ihale!
AKP’li belediye, har vurup harman savurdu: 6 milyon liralık hediyelik eşya!
AKP'li vekilden 11'i çocuk, biri eğitmen 12 kişinin hayatını kaybettiği, 22 öğrencinin de yaralandığı yurt yangını için skandal sözler!