Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 11. gününde de devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski yeni açıklamalarda bulundu. Zelenski yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, “ABD Başkanı Joe Biden ile görüştüm. Bana Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar hazırladıklarını söyledi. Terör devletinin para kazanabileceği tek bir liman olmamalı” dedi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Ukrayna hava sahasının kapatılması talebini yineleyen Zelenski, “Aslında sorunun çözümü basit. İraden varken Ukrayna’nın hava sahası güvenli hale getirilmek için kapatılmalı” şeklinde konuştu.
Devlet Başkanı Zelenski, esir alınan Rus askerlerinin ifadelerinin alındığını belirterek, “Askerlerimiz tarafından esir alınan Rus askerleri konuşturuluyor. Bunların arasında şehirlerimizi bombalayan uçakların pilotları da var. Onların anlattıklarını duyuyoruz. Bu planlar dün yapılmadı. Bu doğaçlama bir plan değil. Bu işgale zalimce, alaycı bir şekilde hazırlandılar” dedi.
Rusların, Ukrayna’daki diğer kentleri de bombalamaya hazırlandığını duyuran Zelenski, “Odessa'yı bombalamaya hazırlanıyorlar. Odessa’yı ve tüm kentlerimizi savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Zelenski açıklamasının devamında saldırılardan dolayı zarar gören kentlerin altyapılarının iyileştirilmesi, yıkılan evler ve zarar gören tüm mülkler için fon hazırladıklarını sözlerine ekledi.
'Fesli'nin X konumu sosyal medyayı karıştırdı10 izlenme
CHP'li Kaya bu fotoğraf karesine ateş püskürdü7 izlenme
“Deniz bitti, Erdoğan gidiyor”1104 izlenme
Bursa'da yine orman yangını çıktı20 izlenme
Göl kurudu ama bakanlık köylülerden parasını istiyor!39 izlenme
Müdürden, engelli veterinere sopalı dayak!176 izlenme
Sevda Noyan ifade verdi74 izlenme
Mersin'de Atatürk büstüne çirkin saldırı!18 izlenme
Borçları ödemek için belediyenin mülklerini satacaklar!
CHP İzmir İl Başkanlığı'na çirkin saldırı! Duvara Nazi sembolü çizdiler!
Elon Musk Yusuf Dikeç’in teklifini kabul etti
Süleyman Soylu bunun da izini sürecek mi? AKP'li meclis üyesinden montaj, İmamoğlu'na hakaret, nefret söylemi!