
Hakkında hazırlanan iddianamede, 35 yaşındaki gardiyan Casado'nun, aldığı 4550 bin dolar rüşvet karşılığında, ismi iddianamede yer almayan ancak ‘Mahkum 1' kod adıyla belirtilen bir mahkuma cezaevinde içki, cep telefonu, C vitamini ve bazı ilaçlar sağladığı iddia edilmişti.
Gardiyan Casado, 5 Nisan'da tutuklanmış, hakkında aralarında rüşvet almak, görevini kötüye kullanmak gibi beş ayrı suçlamadan toplam 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Casado, tutuklandıktan bir süre sonra 200 bin dolar kefaletle serbest bırakılmıştı.
ZARRAB KADIN AVUKAT ARACILIĞIYLA RÜŞVET VERMİŞ
Casado aleyhine hazırlanan iddianamede, Zarrab'ın adı (Mahkum 1) olarak yer almış, Zarrab'ın adına rüşveti nakit para olarak Casado'ya verdiği iddia edilen kadın avukat da (Avukat 1) olarak yer almıştı.
Zarrab'ın savunma avukatı Benjamin Brafman, iddianamede adı geçen (Mahkum 1) diye adlandırılan kişinin Zarrab ve kadın avukatı olduğu iddialarını doğrulamıştı.
Avukat Brafman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zarrab'ın gardiyana rüşvet verme iddialarında adı (Avukat 1) geçen kadın avukatın Amerika'daki savunma ekibinden biri olmadığını bu kadın avukatın Zarrab'ın Türk kadın avukatlarından biri olduğunu öne sürmüştü.
ZARRAB İTİRAF ETMİŞTİ
Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın geçtiğimiz yıl yapılan duruşmaları sırasında tanık olarak ifade veren Zarrab, gardiyanlara rüşvet vermekle suçlanmıştı.
Atilla'nın avukatı Victor J Rocco, Zarrab'ın hapishanede cep telefonu, içki, yiyecek gibi bazı ihtiyaçları karşılığında bir kadın avukatı aracılığıyla gardiyanlara rüşvet verdiğini iddia etmişti. Zarrap ise, Atilla'nın avukatı Rocco'nun hakkında gardiyana rüşvet verdiği yönündeki suçlamalarını kabul etmiş, “hapisteyken bir gardiyana içki ve cep telefonu kullanımı için rüşvet verdiğim doğru” diye ifade vermişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/zarrabinrusvetverdimdedigigardiyanyargilaniyor2431770/
Mehmet Demirkol’un İslami Dayanışma Oyunları tepkisi! "Memleketin ayarı kaçtı"29 izlenme
Ünlü profesör uyardı: Kızamıkta sığınmacı tehlikesi29 izlenme
ABD'den Türk bankalarına gözdağı28 izlenme
TIR'ın altında kalan kadın 100 metre boyunca sürüklendi. Yaşlı kadın feci şekilde hayatını kaybetti!24 izlenme
Cennet arsalar 75 yıllığına özelleştiriliyor!47 izlenme
CHP'li vekilden yeni bomba! AKP'den vekil aday adayı olan isme de çifte maaş!94 izlenme
Bakanlık, İstanbul’u parsel parsel satıyor!39 izlenme
Parası olan puanı olanla aynı bölümde okuyabilecek!77 izlenme