ABD’de bir haber sitesi Reza Zarrab ve onun kuryesi Adem Karahan’ın milyonlarla çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak, “Karahan konuştu” diye haber yayınladı. Karahan, Adliye Haber Servisi ve OCCRP'ye yaptığı açıklamada, operasyonun patronu Türkİranlı para aklayıcı Reza Zarrab'ın kendisine Türk yetkililerden korkacak hiçbir şeyi olmadığına dair güvence verdiğini söyledi. Karahan, “Hükümet işin içinde” dediğini hatırlıyor.
ABD’de yayın yapan courthousenews.com adlı haber sitesi,
Reza Zarrab’ın kuryeliğini yapan Adem Karahan’la ilgili bir haber yayınlayarak “dosyayı tekrar açtı” Adem Karahan’ın Zarrab adına çantalarda para ve altın taşıdığını, daha sonra bu işin büyüdüğünü, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının bu şekilde delindiğini vurgulayan haber sitesi Adem Karahan’ın kendilerine konuştuğunu yazdı. Adem Karahan, Reza Zarrab’ın kendisine korkacak hiçbir şey olmadığını söylediğini vurgulayarak, “Hükümet de bu işin içinde” dediğini belirtti. Karahan, “İnanmadığımı görünce, Zarrab, ‘Yakında görürsün’ dedi” diye konuştu.
Zarrab’ın da Halkbank aracılığıyla yürütülen operasyonu itiraf ettiğine dikkat çeken site, Türkiye’nin en önde gelen yöneticilerinin işin içinde olduğunu yazdı. Zarrab’ın 30 yaşına gelmeden büyük servet yaptığına değinilen haberde 20102015 arası en az 20 milyar dolar para transfer ettiği belirtiliyor. Adem Karahan ise Zarrab’ın yüzde 8’le çalıştığını, bunun yüzde 4 Zarrab’a, yüzde 4 Türkiye’deki politikacılara şeklinde dağıtıldığını açıkladı. Karahan’a göre, Zarrab on milyonlarca doları tek bir politikacıya vermişti. Haberde, tüm bunlar ifade edildikten hemen sonra Tayyip Erdoğan’ın Zarrab’la ilgili şahsen devreye girdiği ve Trump’tan Zarrab’ın bırakılmasını rica ettiği vurgulandı. Haberde Halkbank eski genel müdürü Hakan Atilla’nın rolüne değinilirken, Adem Karahan’ın sürecin ancak bir kısmına vakıf olduğuna dikkat çekildi. Aynı ekibin pek çok kaçakçılık işine de el attığı ayrıca vurgulandı.
https://abcgazetesi.com/zarrabinkuryesikonustukorkmaturkyetkililerdeisinicindededi359667
Muhalefet, Yeditepe konserlerinin maliyetine tepkili: Konser değil israf!132 izlenme
Ugandalı asker, kredi anlaşmazlığı yaşadığı bankacıyı kalaşnikofla vurarak öldürdü44 izlenme
Toprağını savunan 75 yaşındaki Hatice Nine’ye darp suçlamasıyla para cezası! "Dizinin üstüne çantasını koyup para teklif ettiler almadım. Ben Cumhuriyet kadınıyım. Ben toprağımı savundum"29 izlenme
Saray'da bu anketi görenler soğuk soğuk terliyor! CHP ve AKP arasındaki makas iyice daraldı!51 izlenme
1 yılda yüzde 100'ün üzerinde zamlanmıştı: Su fiyatlarındaki artışla ilgili bomba iddia31 izlenme
Bilin bakalım yediğiniz mercimek ve pirinçler hangi ülkeden geliyor!70 izlenme
Millete hizmetkâr olmaya gelmişlerdi: AKP’li Zeytinburnu Belediyesi Başkanı Ömer Arısoy yüzde 500 zamdan dert yanan vatandaşın yüzüne kapıyı kapattı!40 izlenme
Atatürk'e hakaret eden 'soysuzların' hepsi bir karede! Resmi büyütüp çelenkleri gönderenlerin ismine bakın32 izlenme