Yurt dışına çıkış harcına yaklaşık 10 kat zam gelmesi bekleniyor. Yeni vergi paketiyle bu harç 1500 liraya kadar yükselecek. Bu zamdan etkilenmek istemeyenler şimdiden bu harcı ödemek istiyor. Ancak bu yol işe yaramayacak.
GİB'in internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurt dışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğunun basına yansıyan haberlerde yer aldığı belirtildi.
Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçlarının da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğuna işaret edilen duyuruda, "Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır. Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez. Vatandaşlarımızın bu tür spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmaması için Başkanlığımız açıklamalarını takip etmesi önem arz etmektedir" ifadesi kullanıldı.
Gerçek Gündem
AKP'de kazan kaynıyor: Süleyman Soylu, Hulusi Akar ve Binali Yıldırım Erdoğan'a cephe mi alıyor?49 izlenme
Kartalkaya faciasında iddianame kabul edildi18 izlenme
Erken seçim öngörülerini kuvvetlendiren gelişme: Hazırlıklar başladı35 izlenme
Marmara için '7.2'lik deprem kaçınılmaz' diyen uzman: "İstanbul içinden çıkılmaz bir hale gelir"16 izlenme
CHP'den Can Atalay için AYM'ye başvuru40 izlenme
Kenevir de ithal edilecek70 izlenme
Erdoğan, 2024'ü 'Emekliler Yılı' ilan etti ama emekliler belediye yardımına muhtaç34 izlenme
Önce iller, şimdi ilçeler... AKP'de istifalar peş peşe geldi!18 izlenme
Bakanlıktan skandal Konya barınağı açıklaması! ‘Koşullarda olumsuzluk yok’
İmamoğlu'na desteğe giden yurttaşlar TOMA'lı, biber gazlı polis müdahalesi ile karşılaşınca: "Gazdan da mazdan da korkmuyoruz. Gazla bizi korkutamazlar. Sandığa gömeceğiz AKP'yi"
Gıda ihalesi hep AKP’liye!
Adalet vurgusu: Nasuh Mahruki’nin tutukluluğuna itiraz!