Yurt dışına çıkış harcına yaklaşık 10 kat zam gelmesi bekleniyor. Yeni vergi paketiyle bu harç 1500 liraya kadar yükselecek. Bu zamdan etkilenmek istemeyenler şimdiden bu harcı ödemek istiyor. Ancak bu yol işe yaramayacak.
GİB'in internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurt dışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğunun basına yansıyan haberlerde yer aldığı belirtildi.
Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçlarının da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğuna işaret edilen duyuruda, "Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır. Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez. Vatandaşlarımızın bu tür spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmaması için Başkanlığımız açıklamalarını takip etmesi önem arz etmektedir" ifadesi kullanıldı.
Gerçek Gündem
RTÜK kararı mahkemeden döndü!139 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde tetikçiyi getiren Vedat Balkaya: “Tetikçi bana ‘küçük bir hesabım var, sen bekle’ dedi”70 izlenme
‘TBMM dizi izleme değil, çalışma yeri’ diyen AKP’li vekilin Meclis’te kayda değer hiçbir çalışması bulunamadı!103 izlenme
11 yıllık ihale dosyası açıldı44 izlenme
Sosyal medya ayağa kalktı! Kılıçdaroğlu’na ‘YSK’ya git’ çağrısı38 izlenme
Gaffar Okkan suikastında tutuklu kimse kalmadı32 izlenme
Cem Küçük gözünü kararttı: Erdoğan'ı ve Bahçeli'yi açıkça hedef aldı16 izlenme
Yargıtay 9 Anayasa Mahkemesi üyesi için harekete geçti34 izlenme
Ünlü ekonomist Çapa: Faizlerin yükselmesinin tek nedeni Erdoğan'dır
63 yıldır faaliyet gösteriyordu: Otobüs firması seferleri durdurdu, piyasadan çekildi
Silivri'deki İmamoğlu, Erdoğan'a 14,9 puan fark attı!
Depremin kahramanı Gökhan Zan’ın seçim afişleri indirildi! "Memleketimizde böyle bir ekibi deprem haftasında da görmek isterdik. Benden bu kadar korkmayın"