ŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, başta bu 2 sektör olmak üzere fabrikalardan kendilerine çok sayıda işçi talebinin geldiğini söyledi. Yüce, şöyle devam etti:
“Bu talepleri karşılama noktasında bazen zorlandığımız oluyor. Kahramanmaraş’taki işsizliğin Türkiye ortalamasının altında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Yılbaşından bu yana 1685 başvuru olmuş işyerlerinden İl Müdürlüğümüze. Bu 1685 işyeri, 12 bin 50 kişilik bize açık iş bildirmiş. Bunlar çeşitli mesleklerde olmakla birlikte bizden talep edilen en öne çıkan meslekler ise beden işçisi, iplik eğirme operatörü örgü makinesi operatörü dokumacı, metal levha işçilikleri ön plana çıkıyor. 12 bin 50 açık işin Temmuz sonu itibariyle 10 bin 725 tanesine yerleştirme yapmışız. Tabi bizden genelde bu çalışma şartları daha ağır olan beden işçisi, tekstil ve çelik metal mutfak metal eşyaları alanında olduğu için diğer işlere göre biraz daha ağır olması nedeniyle maalesef insanlarımız iş beğenmede, iş seçme noktasında biraz mesafeli davranıyor. Şu anda da elimizde 82 işyerinden bize müracaat var ve bunların talep ettiği 565 tane açık işimiz var.”
https://www.abcgazetesi.com/yurttaslarissiziskurtaleplerineyetisilemiyor36578
Yeditepe'den konser kapan Alpay kendinden geçti "Erdoğan'a minnettarım"88 izlenme
Abdullatif Şener'den korkutan sözler!2826 izlenme
İlkokulda imam skandalı241 izlenme
Zeytinin ölüm fermanına bir yargı freni daha!37 izlenme
CHP'li başkanlardan İmamoğlu'na çağrı: "Aday ol"20 izlenme
Baba da gözaltına alındı! Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli adliyeye sevkedildi35 izlenme
İstanbul Havalimanı’na taşıyacak yolcu bulamayan otobüs hatları kapatıldı!96 izlenme
ABD'de yargıçlar Obama'yı dikkate almazken, Türkiye'de hakim ve savcılar RTE'yi ayakta alkışladı !209 izlenme
Genç kız Diyanet Kütüphanesinde yaşadıklarını anlattı: İddiaları pes dedirtti!
Kaz Dağları ‘ticari sır’ oldu!
#İzmir'de enkazdan kurtarılmayı bekleyenler varken Erdoğan'ın derdi seçim! 'Üye sayısını artırmamız demek, seçimden önce kazanmak demektir'
Meclis’te sadece iki kez söz alan AKP’li vekil Samancı'nın kriz çözümü! Slogan attı, onu da kâğıttan okudu!