Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, görevde bulunduğu 7 yıllık sürede 8 seçim yapıldığını hatırlatarak "Seçimlerin hep sağlıklı, güvenilir şekilde yapılması için gayret sarf ettik" dedi. Güven, "Biyometrik kimlik uygulamasına geçilmesi, oy zarfının kaldırılması gerekir. YSK buna hazır" görüşünü de dile getirdi.
Güven, "Türkiye'de seçim ne kadar tartışılırsa tartışılsın seçim güvenliği açısından dünyanın en iyilerinden birisiyiz" diye konuştu.
YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklamaları şöyle:
Görevde bulunduğum 7 yıllık sürede 8 seçim yapıldı. Seçimlerin hep sağlıklı, güvenilir şekilde yapılması için gayret sarf ettik.
Gönül rahatlığıyla bırakacağım. Yapamadığım, içimde ukte kalan şeyler de var. Yasalar bölük pörçük, bazen yönetmekte ciddi sıkıntılar çekiyoruz. Yapılması gereken bazı şeyler var. Biyometrik kimlik uygulamasına geçilmesi, oy zarfının kaldırılması gerekir.
Yasal değişiklik yapılırsa halk oylamasında, Cumhurbaşkanlığı seçiminde mekandan bağımsız, vatandaş seçim günü neredeyse orada oyunu kullanabilir. Yasal değişiklik gerçekleşirse YSK böyle bir uygulamayı yapmaya hazır. Altyapımız hazır. Türkiye'nin artık bunu düşünmesi gerekir. Yapamadığım şeylerden birisi de bu. Bunu yapmak gerekir.
Tartışmalar, tenkitler, hakarete ulaşmadığı sürece bizim için bedava akıldır. Tenkitlere hiçbir zaman alınmadım, faydalı bile görüyorum.
Bir ara elektrik kesintisi üzerinden tartışmalar oldu. Bu seçim sonuçlarını etkileyen bir şey değildi. Hiç de etkilemedi. Ancak vatandaşın en azından zihnindeki bu düşünceyi, korkuyu giderme adına tüm ilçe seçim kurullarını güç kaynağıyla takviye ettik.
http://www.krttv.com.tr/gundem/yskbaskanisadiguvendenflasaciklamalarh25309.html
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert 'Sedef Kabaş' tepkisi! "Buralara kadar düştü zavallı"40 izlenme
Bu da oldu! Türkiye’de ‘Türk’e uygun değil’ diyerek ev ilanı verdiler55 izlenme
Karabük Üniversitesi'nden HIV ve HPV iddialarına yanıt97 izlenme
Seçileceği görülünce hedefe konuldu8 izlenme
Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı davasında 8 kritik isim!58 izlenme
Sinan Ateş cinayeti bilirkişi raporunda ortaya çıktı: Ülkü Ocakları'ndan 'sokak röportajında konuşanı bulun' talimatı21 izlenme
Sedat Şahin’in avukatından sonra Sedat Peker’in avukatı da Seçil Erzan’ın avukatlığını üstlendi41 izlenme
İliç'te maden sahasını işleten ABD'li şirket 1 milyar dolar değer kaybetti, 500 milyon dolarlık fatura yolda27 izlenme