Yozgat'ta Halk Bankası mülkiyetinde bulunan Özel Şifa Hastanesi arazisinin satış ihalesinde AKP'li belediye ile AKP Belediye Meclis üyesi Alparslan Akyüz yarıştı, ihaleyi 11,5 milyon liraya Akyüz kazandı.
Araziyi park alanı olarak kullanmak isteyen Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse 'Belediye meclis üyesi arkadaşımızın veya onun ailesinin burada bir alışveriş yapması hukuka uygun olsa da vicdana uygun olmadığını düşünüyoruz' diyerek tepki gösterdi.
Yozgat'ta Halk Bank'ın mülkiyetinde bulanan Özel Şifa Hastanesi'nin arazisinin satış ihalesi yapıldı. İhaleye Yozgat Belediyesi de katılarak 10, 5 milyon liraya kadar teklif verdi. Ancak ihaleyi AK Parti Belediye Meclis üyesi Alparslan Akyüz 11,5 milyon lirayla kazandı.
İhalenin ardından ihaleyi kazanan Akyüz'e tepki gösteren Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse "Belediyemiz 7, 5 milyon liradan 10, 5 milyon liraya kadar devamlı arttırarak belli noktaya kadar geldi. Rantabıl olmadığı gerekçesiyle daha fazla arttırmadı. 11, 5 milyon liraya belediye meclis üyesi olan arkadaşımız satın aldı.
"TAVSİYEMİZ BU İŞTEN FERAGET ETSİNLER"
Konu hukuka uygun ama usule uygun değil. Belediye meclis üyesi arkadaşımızın veya onun ailesinin burada bir alışveriş yapması hukuka uygun olsa da vicdana uygun olmadığını düşünüyoruz. Tavsiyemiz bu işten feragat etsinler" dedi.
Köse, ihaleye çıkan arazinin park alanı olarak kullanılacağını ve bunun değişmeyeceğini belirterek "Biz burada olduğumu sürece orası park alanından çıkarılmayacaktır" diye konuştu.
"YOZGAT BELEDİYESİ 1 MİLYON LİRAYI NASIL BULAMADI?"
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, Belediye Başkanı Köse’ye 'Yozgat Belediyesi 1 milyon lirayı nasıl bulamadı?' diyerek tepki gösterdi.
Keven, AKP meclis üyesinin neden vazgeçiremediğinin açıklanmasını isteyerek "Bunca insan yeşil alan olarak belirlenmiş bir yere gidip 11, 5 milyon lira gibi yüksek bir rakam verip satın almıyor.
Ama ne hikmetse meclis üyesi tüm itirazlara rağmen ihaleye girip satın alıyor. Bu durumu tüm Yozgat olarak sorgulamak zorundayız. Çocuklarınıza yeşil alanlarına yüksek apartmanlar dikilmiş bir Yozgat bırakmak istemiyorsanız sorgulamak zorundasınız” ifadelerini kullandı.
(ANKA)
http://www.krttv.com.tr/gundem/yozgattaakplilerarasindaihalegerginligih41076.html
Gazilere büyük ayıp! 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm' türküsünü engellemeye çalıştılar!53 izlenme
Yavaş’ın odasındaki Erdoğan portresinin yolculuğu: ‘Bir aya odadan çıkacak’161 izlenme
Vatandaşlar içler acısı hallerini Akşener'e anlattı 'Her yerden icralık oldu, eşimle birlikte hapse gireceğiz!'48 izlenme
Türkiye'de sefalet derinleşirken krizde milyoner sayısı arttı!21 izlenme
Nişantaşı'nda kiralar uçtu: "Keşke aramasaydık, Nişantaşı'nda kiralık dairenin kirasını öğrenmez olaydık"35 izlenme
Kendisini kesici aletle yaraladığı iddia edilmişti: Dilan Polat hakkında yeni karar25 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e göre, Türkiye'de her şey gayet iyiymiş !212 izlenme
İmamoğlu o diyaloğu hatırlattı: "Maalesef hepsi gerçekleşti"15 izlenme