Kırıkkale'de "icbar yoluyla irtikap" soruşturması kapsamında AKP'li eski başkan Ahmet Sungur'un da aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 11 sanığın yargılanması sürüyor.
1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Sungur, U.B., S.A., O.U., C.Y. ile tutuksuz sanık Ö.B. ve müşteki C.S., SEGBİS aracılığıyla bağlandı.
Tutuksuz sanıklar Y.N.Y., D.A., E.Y., Z.Ç. ve M.S. ile taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanıklar, tanıklar ve avukatların beyanlarını aldı.
Yapılan değerlendirme sonucunda Ahmet Sungur ile U.B., S.A., O.U. ve C.Y.'nin adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanarak tahliyesine karar verildi.
Duruşma, 26 Şubat tarihine ertelendi.
Soruşturma kapsamında 19 Eylül 2025 tarihinde eski Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile birlikte toplam 11 şüpheli gözaltına alınmış, Sungur ve 4 kişi tutuklanmıştı. Sungur, tutukluğunun ardından AKP tarafından ihraç edilmişti.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "icbar suretiyle irtikap" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
Z.Ç. ile E.S. hakkında ise yardım eden sıfatıyla 2,5 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. İddianame 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
Ahmet Sungur 2009'da MHP'den, 2014 ve 2024'te AKP'den Yahşiyan Belediye Başkanı seçilmişti.
NEFES
Düğün yasaklarını çiğneyen AKP'li vekilden skandal savunma! "Ben Ağrılıyım, yapmasan, ‘Bir yemek yedirmeden yolladı’ derler"116 izlenme
Yandaş medya Sinan Oğan'ı unuttu: Bir türlü hatırlayamadılar22 izlenme
Memur-Sen'den 81 ilde eylem: ‘‘Gerçekçi teklif bekliyoruz’’37 izlenme
İYİ Parti’den Sinan Ateş açıklaması43 izlenme
Türkiye’nin en büyük çiftçi kuruluşundan rekor borç!48 izlenme
AKP Erzurum vekili Zehra Taşkesenlioğlu camide seçim nutku attı 'AKP'den başkası seçimi kazanırsa, vatandaşlar hizmet alamayacak !'652 izlenme
MHP’nin Sinan Ateş davasında mahkemeye verdiği dilekçenin tamamı ortaya çıktı31 izlenme
Test sonucu pozitif çıkan umreci sayısını açıklayan AKP milletvekili attığı tweet’i sildi!205 izlenme
MEB’in soruşturduğu görüntüler ‘örnek’ çıktı!
‘Reise gönül verdim’ diyen çiftçi bile isyan etti! 'Amasya bölgesinde çiftçilerimiz haciz korkusu yaşıyor. Bu haciz korkusu AK Parti’ye sırt döndürmüştür!'
AOÇ arazisine yapılan bina mahkemelik oldu!
Kaynak için Körfez'in kapılarını aşındırmayı sürdürüyolar: Bakan Şimşek ve MB Başkanı Erkan Suudi Arabistan'a gidiyor