Kocaeli'nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk evinde görev yapan 2 çocuk annesi Serap Yılhan (48), iddiaya göre yolsuzluk nedeniyle şikayet ettiği müdürlerinin baskısına dayanamayarak intihar etti.
İzmit Orduevi mevkiinde bulunan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde öğretmen olarak görev yapan Çocuk Gelişim Öğretmeni Serap Yılhan, iddiaya göre kurum içinde kendisine yapılan baskılara dayanamayarak yaşamına son verdi.
Çağdaş Kocaeli'nin haberine göre 15 gün önce kurum tarafından açığa alınan ve durumu gurur meselesi yapan Yılhan hayatına son verdi. Ardında biri Gebze Cumhuriyet Savcılığı olmak üzere iki adet mektup bırakan ve mektuplarında "Ben suçsuzum. Bana komplo kurdular" diye not bırakan Serap Yılhan’ın intiharından sonra kurumda geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Serap Yılhan’ın mektubunda çocuklara devletten gelen paralarla, yardım için verilen paraların çocuklara verilmediğini görerek müdür ve satınalma müdürünü hakkında şikayetçi olduğu ve bu nedenle de kurum içinde inanılmaz baskılara maruz kaldığını yazdığı öğrenildi.
İntihar eden Serap Yılhan’ın şikayeti ile Çocuk Evleri müdürü ile satınalma müdürü hakkında soruşturma başlatıldığı ve müdürün yıldırım hızıyla emekli edildiği de öğrenildi. Serap Yılhan'ın ise ihbarın ardından açığa alındığı ve durumu gurur meselesi yaptığı için Gebze’deki evinde kendini doğalgaz borusuna asarak yaşamına son verdiği iddia edildi. Cenazesi Gebze Mehmet Akif Ersoy Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Osman Yılmaz Mezarlığı'nda toprağa verildi.
https://halktv.com.tr/turkiye/yolsuzluguihbarettiktensonraacigaalinanogretmenintiharetti405085h
AKP'li belediye, tezg'ahına el koymuştu! Kendini yakan seyyar satıcı yaşam mücadelesini kaybetti111 izlenme
Hazine'de 2020 enkazı! Kasada ürküten açık!126 izlenme
'Üniversiteli kızlara tuzak kurduklarını' iddia etmişti: Bugüne kadar hiç araştırılmamış45 izlenme
CHP Sözcüsü Deniz Yücel 'Bu ne büyük tesadüf' diyerek sıraladı: "Tayyip Erdoğan'a rakip olanlar hapsi boyluyorlar. Bu ne büyük bir tesadüf!"18 izlenme
FETÖ nedeniyle ihraç edilen eski uzman çavuş çocuğa istismardan tutuklandı21 izlenme
Gaziantep’ten Bolu’ya onlarca kamu ihalesini bakın kim topladı!64 izlenme
Seçimler öncesi bu uyarıya dikkat! 'Hane kayıtlarında yabancı uyruklu kişilerin varlığını, AKP istemesede görmenin dijital kurnazlığı var'52 izlenme
Asgari ücret için çarpıcı iddia: 'Komisyonun toplandığını sanmıyorum'19 izlenme