Yükseköğretim Kurulu (YÖK) imzasıyla tüm üniversitelere iletilen yazıda, cuma namazı saatleriyle akademik faaliyetlerin çakışması halinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.
Talimatta, kamu kurumlarında cuma namazı için mesai kaybı olmadan izin verilmesini öngören Başbakanlık Genelgesi’ne atıf yapıldı.
Yazı, yükseköğretimde laiklik, akademik takvim ve eğitim anlayışına ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşırken, YÖK’ün daha önce de benzer uyarılarda bulunduğu hatırlatıldı.
Talimatta, Anayasa’nın din ve vicdan özgürlüğünü düzenleyen 24’üncü maddesi ile eğitim ve öğretim hakkını güvence altına alan 42’nci maddesine dikkat çekildi.
Üniversitelerin ders, sınav ve uygulama saatlerini belirleme yetkisine sahip olduğu ifade edilirken, bu yetkinin temel hak ve özgürlükleri sınırlayıcı biçimde kullanılamayacağı vurgulandı.
Düzenlemenin, üniversitelerin iç işleyişine nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

Sözcü
Askeri fabrikalar tehlikede!513 izlenme
Sur canisi Semih Çelik olayında yeni gelişme: Ayşenur’un babasının ifadesi ortaya çıktı104 izlenme
Gülşen’in tutuklanması dünyada gündem oldu: ‘Türkiye’nin Madonna’sı’43 izlenme
Belgrad Ormanı'nda kaybolan Ece Gürel sağ olarak bulundu156 izlenme
İzmir'deki #deprem'de 4 kişi hayatını kaybetti! 152 yaralı var96 izlenme
Erzincan İliç maden ocağı göçüğünde öfkelendiren gerçek: Felaket göz göre göre gelmiş!70 izlenme
Ankara’da ücretsiz İstanbul’da 1 buçuk lira!342 izlenme
Cumhuriyet'in Diyarbakır'ın köyünde kurduğu okulda bakın neler oldu?404 izlenme
Özel'den Erdoğan'a: "En düşük emekli maaşını asgari ücret yapmadan karşıma gelme"
Barınamayan öğrencileri hedef alan Erdoğan'a Akşener'den jet yanıt! "Sayın Erdoğan ile Haftanın Teröristi programına hoş geldiniz…"
Metin Külünk’ten AKP'yi karıştıracak itiraf: "Kendi istedikleri adayları adaylaştırabilmek için Cumhurbaşkanı'mızın önüne sahte anketler götürdüler"
Koç Holding net kârını %218 artırdı