Yükseköğretim Kurulu (YÖK) imzasıyla tüm üniversitelere iletilen yazıda, cuma namazı saatleriyle akademik faaliyetlerin çakışması halinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.
Talimatta, kamu kurumlarında cuma namazı için mesai kaybı olmadan izin verilmesini öngören Başbakanlık Genelgesi’ne atıf yapıldı.
Yazı, yükseköğretimde laiklik, akademik takvim ve eğitim anlayışına ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşırken, YÖK’ün daha önce de benzer uyarılarda bulunduğu hatırlatıldı.
Talimatta, Anayasa’nın din ve vicdan özgürlüğünü düzenleyen 24’üncü maddesi ile eğitim ve öğretim hakkını güvence altına alan 42’nci maddesine dikkat çekildi.
Üniversitelerin ders, sınav ve uygulama saatlerini belirleme yetkisine sahip olduğu ifade edilirken, bu yetkinin temel hak ve özgürlükleri sınırlayıcı biçimde kullanılamayacağı vurgulandı.
Düzenlemenin, üniversitelerin iç işleyişine nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

Sözcü
Bakanlığa büyük şok! Milyonlarca liralık davada, mahkeme İBB'yi haklı buldu!69 izlenme
Almanların ünlü gazetesi: "Erdoğan kaybetmekle karşı karşıya"37 izlenme
İBB davasında ikinci celsenin 27. günü: 4 kişi hakkında tahliye kararı17 izlenme
Mersin’e şehit ateşi düştü48 izlenme
Emeklileri yıkan haber Özgür Erdursun'dan geldi: Temmuz zammı için rakam verdi33 izlenme
Ahmet Özer, 22 gün önce onay vermişti: Esenyurt kayyımı konteyner ihalesini iptal etti32 izlenme
Dedektör İle Sahilde Gezerek Ziynet Eşyalarından Ek Gelir Sağlıyor53 izlenme
Soylu'nun imzasıyla belirlendi: Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürüne terfi yok, tartışmalı isimler listede108 izlenme