Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Mısır’da şeriat eğitimi verilen El Ezher ve Suudi Arabistan’daki Medine İslam Üniversitesi’nde eğitim alanlara doğrudan denklik verilmesi uygulamasından vazgeçti.
2015 yılına kadar bu üniversiteleri bitirenlerin fark derslerini vermesi durumunda diplomalarına denklik veriliyordu. Prof. Dr. Yekta Saraç'ın YÖK Başkanı olmasından sonra bu üniversiteleri bitirenlere doğrudan denklik verilmeye başlandı.
Bu uygulama 2021 yılının şubat ayına kadar devam etti. 2021 yılının şubat ayında alınan kararla eski uygulamaya geçildi ve 2019, 2020, 2021 yılında verilen denklikler iptal edildi. İktidara yakın Yeni Şafak'ın haberine göre, 2021’in Şubat ayından itibaren şartlı denklik uygulaması fiilen geri döndü. Bu tarihten sonra denklik başvurusu yapan Ezher mezunları aldıkları cevapla şaşkına döndü.
Habere göre, El Ezher Üniversitesi'ni bitiren bir kişinin YÖK'e yaptığı denklik başvurusu üzerine aldığı yanıtta kurum tarafından şöyle denildi:
"Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 13.04.2022 tarihli toplantısında; Türkiye’deki bir üniversitede ‘İslam Tarihi, 1, Türk İslam Sanatları Tarihi, İslam Felsefesi, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi, Din Eğitimi, Din Felsefesi, Dinler Tarihi' derslerini tamamlamanız ve başarılı olduğunuzun belgelenmesi halinde denklik işleminizin yapılmasına karar verilmiştir."
YÖK kaynakları ise bu kararın "akademik bir hassasiyet"ten kaynakladığını, arkasında başka bir neden olmadığını söyledi.
halktv.com.tr
Gerici Akit'ten Akpınar'a: Milli iradeye kafa tutanların kafasını koparmak...321 izlenme
Gezi tutuklusu Mücella Yapıcı’dan çarpıcı ‘deprem açıklaması: "Hatay ve özellikle Hatay Havalimanı'na dair raporlar hazırladık, dikkate almadılar"39 izlenme
Flaş 'erken seçim' iddiası!179 izlenme
AKP'li Esenler Belediyesi'ndeki müdürün işçileri tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı: “Herkes ekmeğine baksın, ekmeğinizden olmayın”57 izlenme
AKP'den skandal kanun teklifi! Kayıp kaçak bedeli 5 yıl daha vatandaşa ödetilecek!110 izlenme
Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit şehit oldu45 izlenme
Devleti AKP ilçe teşkilatına çevirdiler!117 izlenme
Bu uygulama 'Federe İslam Devleti'ne giden yola taş döşenmektir !456 izlenme
Cezaevinde felç geçirdi, tutukluluğu devam etti! Oturarak boyunlukla savunma yaptı
İSKİ ve İETT'de büyük skandal! İSKİ’de makam aracı saltanatı!
Faiz isteği nedeniyle mi istifa etti? Mehmet Şimşek'ten Hafize Gaye Erkan açıklaması
Kadınlar Nevzat Tarhan'ın sahneye çıkmasına izin vermedi