Gazeteci Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil adına 4.6 milyon liraya aldığı Bodrum Bitez’deki villada, İmar Barışı’ndan sonra kaçak inşaat yaptığı iddiası üzerine, Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından inceleme yapıldı.
31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi almak üzere çıkarılan İmar Affı için 8 Haziran 2018’de başvurular başlarken, Muğla İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, villanın bulunduğu bölgenin uydu fotoğraflarından, Özdil’in villasına yapılan teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında kaçak olarak yapıldığını belirledi.
Bunun üzerine Bodrum’da aylardır kaçak yapılarla mücadele eden Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Özdil’in villasındaki imara aykırı alanları belirledikten sonra soruşturma başlattı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Ayrıca Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkımı için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi’ne tebliğ edildi.

Müdürlük ayrıca, İmar Barışı’ndan sonra bile kaçak inşaat yapılmasını gizlediği, yanlış bilgi vererek kamu görevlilerini yanılttığı iddia edilen Özdil’in eşi hakkında ‘yalan beyanda bulunduğu’ gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacak.
Villadaki kaçak yapıları önce uydu görüntülerinden tespit eden Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, dün villaya giderek inceleme yaptı.
Öte yandan ruhsata aykırı villa için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. İmar Barışı’ndan sonra kaçak inşaat yaptırdığı belirlenen Özdil’in aldığı Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı da Yılmaz Özdil’in eşi adına kayıtlı villa için inceleme başlattı. Bodrum Belediyesi’nin 15 iş gününde kaçak bölümleri yıkmadığı takdirde, bakanlık tarafından yıkım çalışmalarının başlayacağı öğrenildi. Villanın ruhsata aykırı birçok bölümün bulunduğunun belirlenmesinin ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye ekipleri ile villada inceleme yaptı. Aras, Bodrum Belediyesi’nde görevli, yapı kontrol, imar ve fen işleri ekipleriyle villayı inceledi. Yanında bulunan görevlilere sorular yöneltti.
Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ayrıca, Hülya Özdil’in 2017’de aldığı ve ‘ticari alan’ statüsünde olan yapıyı ‘Cins değişikliği’ ile villaya çevirdiği dönemde Bodrum Belediye Başkanı olan CHP’li Mehmet Kocadon hakkında da İçişleri Bakanlığı’na ‘İmara aykırı yapıya inşaat izni verdiği’ gerekçesiyle inceleme başlatılması için başvuruda bulunacağı da ifade edildi.
https://abcgazetesi.com/yilmazozdilinkacakyapiincelemesibaslatilanvillasindayikimkarari104333
Erdoğan, MHP’nin onayı olmadan adım bile atamaz!237 izlenme
CHP’nin patlamaya ilişkin verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi!45 izlenme
Memur-Sen başkanının maaşı Eğitim Sen başkanından 8 kat fazla!145 izlenme
İşte AKP'nin planı: Seçim sisteminde yeni oyun!3360 izlenme
"Peçenin arkasında" neler oluyor?699 izlenme
Konya’da vahşet! Kürekle vura vura öldürdü33 izlenme
Fatih Portakal'dan Teğmen Çelebi'yi uykusuz bırakacak açıklama: "Vah vah yaradan kimseyi onun durumuna düşürmesin"59 izlenme
Elektrik dağıtım şirketlerine 2024’te 32,5 milyar TL ödendi52 izlenme
Fatih Altaylı’dan AKP’ye katılan Mesut Özil yorumu: “Röportajlar verdi “Kendimi hiçbir zaman Türk hissetmiyordum” diye. Mesut Özil, siyasal İslam’ın ete kemiğe bürünmüş halidir”
Eski Cumhuriyet Savcısı uyardı: "SADAT acilen kapatılmalıdır"
Eski AKP'li belediye başkanı zimmete para geçirmekten tutuklandı!
Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye 5 milyar dolarlık borç açıklaması