YHT zammına tepkiler sürüyor… MHP Eskişehir Milletvekili Nurullah Sazak, zamla ilgili olarak TBMM'ye soru önergesi verirken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Orhan Durmuş da, “Bu zammı içimize sindirmemiz mümkün değil” dedi. MHP'li Sazak ise önergesinde, “Yapılan zam acilen gözden geçirilmeli” dedi.
AKP'li Meclis Üyesi Durmuş, SÖZCÜ'nün sorusu üzerine, “TCDD yapmadık diyor ama eğer böyle bir zam varsa da içimize sindirmemiz mümkün değil. Vatandaş zaten geçim derdindeyken böyle bir artışı kabul edemeyiz” dedi ve şunları söyledi:
“Bu zam mantıklı değil. Bunu doğru görmem mümkün değil. Vatandaşın geçim sıkıntısı çektiği böyle bir dönemde bu içimize sinmez. Bunun geri alınması noktasında partimiz nezdinde elimizden geleni yapacağız. Çünkü bu vatandaşı mağdur eden bir durum. Bu kadar yüksek oranda bir zam olmaz.”
MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak da, YHT abonman fiyatlarına yapılan zam ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a soru önergesi yöneltti.
Nurullah Sazak, “Yapılan bu zamlar acilen gözden geçirilmeli” dedi ve durumun takipçisi olacağını belirtti. “Bütçesini abonman fiyatlarına göre ayarlayan vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi” gerektiğini vurgulayan MHP'li Sazak, Bakan Cahit Turhan'a şu soruları yöneltti:
* Abonman kartlarına ait indirim oranlarının değişmesi sonucunda yeni fiyatları nedir? 30 günlük abonman fiyatlarına neden yüksek fiyat artışı yapılmıştır? Söz konusu biletlerin indirim oranları neden değiştirilmiştir?
* Özellikle çalışan ve öğrencilerin tercih ettiği abonman kartlarına ait indirim oranlarının gözden geçilerek fiyatlardaki artışın makul düzeye çekilmesi planlanmakta mıdır?
* Halk nezdindeki bilgi kirliliğinin giderilmesi için yeni fiyatların şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşılması düşünülmekte midir? İnternet ve mobil satış kanallarında uygulanan indirim tutarı ne kadardır? Bu tutarda bir değişiklik yapılmış mıdır? Business vagonlarda çocuk, genç, öğretmen, basın, 6064 yaş ve 65 yaş üstü gibi indirimler neden kaldırılmıştır?
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yhtzammicumhurittifakinidakizdirdi5585907/
Ekrem İmamoğlu: "1 Nisan'da biz sizi muhalefete yollayacağız"169 izlenme
Otoyol ve köprülerden araç değil dolar akıyor! Kur uçtu, müteahhitlere ek ödeme piyangosu vurdu!85 izlenme
BİSAM: Açlık sınırı 15 yılda 4 kat artarak aylık 1,698 lira oldu115 izlenme
Atatürk'ün "tek devlet" mesajı303 izlenme
Yeni Şafak, Erdoğan ve Soylu'yu hedefe koydu!29 izlenme
İzmir'deki sel felaketinin en acı anı kamerada: 70 yaşındaki emekli bankacı sele böyle kapıldı!9 izlenme
Vatandaşlar geçen hafta 481,4 milyon dolarlık döviz aldı27 izlenme
Devletin "yardım" diye verdiğine bankalar "borç" diye el koyuyor!82 izlenme
Ekmeğe gizli zam
İktidara yakın iş adamları 200 milyar doları yurtdışına kaçırdı !
Bakan Varank'ın bu sözlerine tepki yağdı "Sanayicilerimiz 1 milyona yakın battaniye gönderiyor, üreten bir ülke olduğunun göstergesi"
Tek tek anlattı! Bozkurt’u yok eden Ezine Çayı nasıl afete yol açtı?