Sözcü’de yer alan habere göre, AKP’li Mehmet Ali Özyavuz, ittifak ortağı MHP’li Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’u “Memleketin durumu baba milletvekili, oğul belediye başkanı, amca ilçe başkanı, yeğen il başkanı gibi bir şebeke kumpasına maruz bırakılmamalıdır” diye yazdığı mektupla genel merkeze şikayet ettiği iddia edildi.
“2019 seçimlerinde Harran’ı ittifaka teslim ettikten sonra MHP’li Milletvekili İbrahim Özyavuz, apar topar oğlu Mahmut Özyavuz’u belediye başkan adayı yapmış ve belediye başkanı seçilmiştir. Seçimin ertesi günü belediye başkanı daha evvel AK Partili olan Harran Belediyesi’nde çalışan 120 kişiyi tazminatsız kapı dışarı edecek şekilde işten çıkarmıştır.”
“Mahmut Özyavuz şu an soruşturması devam eden 265 kişiden oluşan çoğu PKK’lı, PYD’li ve DAEŞ’li kişiyi sportif faaliyet gösteren bir spor kulübü bir dernek gibi göstererek turneye katılmak üzere maddi çıkar karşılığı gri pasaport tanzim ettirerek bunların yurt dışına çıkmasına vesile olmuş olup söz konusu soruşturma adli makamlarda ve İçişleri Bakanlığı’nda halen devam etmektedir.”
“Özyavuz 2017’de kendi işlettiği bayiden terör örgütleri DAEŞ ve PKK adlarına büyük paralar karşılığı 5000 civarında SİM kart temin edildiği kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Bu doğrultuda kendisi hakkında soruşturma başlatılınca bu bayilikleri başkaları üzerine devretmiştir.”
“AK Parti’ye gönül vermiş kişilerin belediyeden herhangi bir talebi bulunduğunda söz konusu belediye başkanı AKP’den istifa etme karşılığında işlerini göreceğini tehditler ve beyanlarda bulunmuştur. Halil Boğa isimli vatandaşın, Harran Belediyesi’nden iş yeri ruhsatı talebine ‘AKP’den istifa edersen ruhsat veriri’ cevabı aldığı bilinmektedir.”
Tele1
Rant projeleri yaygınlaşacak!83 izlenme
Naci Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremle ilgili soruları beş maddede yanıtladı.32 izlenme
Polisten vatandaşlara FETÖ uyarısı397 izlenme
"İmamoğlu kazanırsa köye döneceğim" dedi, sözünü tuttu32 izlenme
AB Türkiye İlerleme Raporu: “Türkiye birlikten uzaklaşıyor”23 izlenme
Sabiha Gökçen'de milyonlarca lira harcanan ikinci pist 'minare' nedeniyle açılamıyor40 izlenme
Trump bir skandala imza attı: Terörist başını ABD’ye davet etti!107 izlenme
Sedat Peker'in ifşaatlarında adı geçen gazeteci Burak Taşçı sessiz43 izlenme
Tabipler Odası Başkanı Per’den corona virüsü iddiası: 70 civarında doktor yakalandı!
İBB ye ait cenaze aracında uyuşturucu bulunması üzerine Ekrem İmamoğlu olayla ilgili araştırma başlattı.
Liseli kızı tahrik eden şüpheliyi okul rehberlik hocası ortaya çıkardı
İlkay Akkaya’nın bir konseri daha iptal edildi!