Sözcü’de yer alan habere göre, AKP’li Mehmet Ali Özyavuz, ittifak ortağı MHP’li Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’u “Memleketin durumu baba milletvekili, oğul belediye başkanı, amca ilçe başkanı, yeğen il başkanı gibi bir şebeke kumpasına maruz bırakılmamalıdır” diye yazdığı mektupla genel merkeze şikayet ettiği iddia edildi.
“2019 seçimlerinde Harran’ı ittifaka teslim ettikten sonra MHP’li Milletvekili İbrahim Özyavuz, apar topar oğlu Mahmut Özyavuz’u belediye başkan adayı yapmış ve belediye başkanı seçilmiştir. Seçimin ertesi günü belediye başkanı daha evvel AK Partili olan Harran Belediyesi’nde çalışan 120 kişiyi tazminatsız kapı dışarı edecek şekilde işten çıkarmıştır.”
“Mahmut Özyavuz şu an soruşturması devam eden 265 kişiden oluşan çoğu PKK’lı, PYD’li ve DAEŞ’li kişiyi sportif faaliyet gösteren bir spor kulübü bir dernek gibi göstererek turneye katılmak üzere maddi çıkar karşılığı gri pasaport tanzim ettirerek bunların yurt dışına çıkmasına vesile olmuş olup söz konusu soruşturma adli makamlarda ve İçişleri Bakanlığı’nda halen devam etmektedir.”
“Özyavuz 2017’de kendi işlettiği bayiden terör örgütleri DAEŞ ve PKK adlarına büyük paralar karşılığı 5000 civarında SİM kart temin edildiği kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Bu doğrultuda kendisi hakkında soruşturma başlatılınca bu bayilikleri başkaları üzerine devretmiştir.”
“AK Parti’ye gönül vermiş kişilerin belediyeden herhangi bir talebi bulunduğunda söz konusu belediye başkanı AKP’den istifa etme karşılığında işlerini göreceğini tehditler ve beyanlarda bulunmuştur. Halil Boğa isimli vatandaşın, Harran Belediyesi’nden iş yeri ruhsatı talebine ‘AKP’den istifa edersen ruhsat veriri’ cevabı aldığı bilinmektedir.”
Tele1
Engellinin üç kuruşuna göz diktiler11 izlenme
Bir küstah yobaz daha çıktı Atatürk'e ırkçı dedi! 'Ne mutlu Türküm diyene sözünün anlamını bilmeden kitlelere yön veriyorlar'46 izlenme
Kiev bölgesindeki Dinyeper Nehri'nden Ukrayna odusunun vurduğu Rus hava kuvvetlerine ait bir saldırı helikopterinin enkazı çıkarıldı!68 izlenme
Depremzede isyan etti 'AFAD 3 gün sonra geldi çadırları biz kurduk. Mansur Yavaş ekibini yığdı Hatay Havalimanı'nı onarıp açtı'31 izlenme
ABD’den doktora kabulü aldı, vize engeline takıldı! ODTÜ’lü gençten yürek burkan tepki: "Tüm emeklerim boşa gitti"20 izlenme
Tunceli’de Dağdan topladıkları Çiriş Otu ile Geçinen Vatandaşlar Kilosunu 15 TL’den Satıyorlar27 izlenme
ABD'li generalin yıllar önce gizli Türkiye planını açıkladığı ortaya çıktı31 izlenme
Bahçeli İmamoğlu’nu hedef aldı!57 izlenme
Narin'i taşıyan Nevzat Bahtiyar'ın son görüntüsü çıktı
Bakan Bilgin'den ‘asgari ücret’ ve ‘emekli maaşı’ için zam sinyali: Tarih verdi
Davutoğlu’nun yeni partisinin İstanbul’daki merkezi mühürlendi!
Acı haberler peş peşe geliyor... Elazığ depreminde 36 kişi öldü, 1607 kişi yaralandı