Türkiye gündeminde bomba etkisi yaratan 'Yenidoğan Çetesi' davasının beşinci duruşması bugün görüldü. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4. duruşmanın 5'inci gününde, suç örgütü lideri doktor Fırat Sarı’nın da aralarında bulunduğu 29 tutuklu 58 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz bir kısım sanıklar ile taraf avukatları katıldı.
Duruşma saat 11.00 sıralarında, Yenidoğan Çetesi’ne yönelik düzenlenen 2. dalga operasyonda yakalanan ve haklarında iddianame düzenlenen sanıkların kimlik tespitleriyle başladı. Duruşmada sanık avukatlarının beyanlarının alınmasına devam edildi.
Duruşmada konuşan Damla Atakın'ın avukatı müvekkilinin bebek ölümleriyle ilgisinin olmadığını belirterek tahliyesini talep etti. Duruşmada sanık avukatlarının beyanları alınıyor.
CİMER şikayeti yaparak soruşturmanın başlamasını sağlayan hemşire Deniz Korkmaz’ın avukatı tanıkların sanık hakkında beyanda bulunmadığını belirtti. Etkin pişmanlıktan faydalandığı için tutukluluk süresinin son bulmasını talep eden avukat, müvekkili için “CİMER şikayeti yaparak böyle bir soruşturmanın başlamasını sağladı” dedi. Deniz Korkmaz hakkında ev hapsi dahil adli kontrol tedbirinin uygulanmasını istedi.
Dursun Eryılmaz'ın avukatı ise, iddianamenin hatalı düzenlendiğini belirterek müvekkilinin mağdur edildiğini söyledi. Yenidoğan Çetesi soruşturması başladığı dönemde dosyadaki Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin için, "Torba yasa gibi torba iddianame hazırlamıştır" dedi. Avukatı müvekkili Eryılmaz'ın tahliyesini talep etti.
Tutuklu sanık Gözde Polat'ın avukatı, "Müvekkilimin tek görevi kendisine verilen epikriz raporlarını hastane sistemine girmektir. İçeriğini bilmesi, değerlendirme yapması mümkün değildir. 22 yaşında gençliğinin baharında olan, memuriyetini yeni eline almış iş aşkı yüksek olan genç bir kızın tahliyesini talep ederim" dedi.
Savcıyı tehdit eden Mustafa Kemal Zengin'in avukatı ise, "Müvekkilim bebek ölümlerinden tutuksuzdur. Tehdit dosyasının bu duruşmadan ayrılmasını ve tahliyesini talep ediyorum" beyanında bulundu. Tutuklu sanık Şeyhmus Çelik’in avukatı ise, müvekkilinin sağlık sorunları ve KOAH rahatsızlığını olduğunu belirtti. Tedavisinin yarım kaldığını, hastane şartlarının yeterli olmadığını, sanığın ilacının ve çok sayıda aşısı olduğunu dile getiren avukatı, adli kontrol tedbirleri dahil sanığın tahliyesini talep etti.
Mahkeme avukat beyanlarının alınmasının ardından duruşmayı 29 Nisan Salı günü saat 10.00'a erteledi.
Gerçek Gündem
Kaynak: DHAİHA
Kartalkaya faciasının baş sorumlusu oduncuyken otel sahibi olmuş16 izlenme
KESK'ten afet raporu: Yaşamını yitiren insan sayısının neredeyse 2-3 katı olduğunu yapmış olduğumuz diyaloglarda gördük31 izlenme
Bilal Erdoğan’dan al haberi' 'Seçimin hep birinci turda biteceğini sanmayalım!'297 izlenme
İnşaat sektöründe yaprak dökümü... Son 1 yılda 6 bin 188 şirket kapısına kilit vurdu!35 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığı'nda milyonlarca liralık 'Suriyeli öğrenci' yolsuzluğu!484 izlenme
Millet can derdinde, AKP'li belediye 'imar' peşinde!165 izlenme
Torpilli ilanların sonu gelmiyor: AKP Gençlik Kolları Başkanı’na kadro20 izlenme
TMSF'ye devredilen şirketin arazisine imar kıyağı, AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi!47 izlenme
AKP’nin İstanbul il başkanı baltayı taşa vurdu!
Sokak röportajında konuşan bir kadından akıl almaz sözler! "Tayyip kocam benim, sevgilim, hayatımın anlamı. Aşığım ona"
AKP Boğaz'a göz dikmişti! İmamoğlu: Kimsenin endişesi olmasın...
Erdoğan imzaladı: Kamuya ait cennet araziler haraç mezat!