Yem fiyatlarındaki büyük artışlar nedeniyle zor durumda olan besiciler yeni bir sıkıntıyla daha baş başa. Üreticiler ve besiciler, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle ham madde sıkıntısı yaşanacağını belirttiler.
SORUNLARI DİNLEDİLER
Sözcü'de yer alan habere göre, CHP Esnaf Masası, Erzurum'da esnaf ve çiftçinin sorunlarını dinledi. Heyette bulunan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile İzmir Milletvekili Atilla Sertel yem üreticisi ve besici vatandaşlarla görüştü.
“HAM MADDE BULABİLECEK MİYİZ, BİLMİYORUZ”
Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle ham madde sıkıntısı yaşanacağını belirten yem üreticileri ve besiciler, “Yem ham maddesini Rusya ve Ukrayna'dan tedarik ediyoruz. Şu anda Rusya ve Ukrayna limanlarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilerleyen dönemlerde ham madde bulabilecek miyiz bunu bilmiyoruz” diye konuştu.
15 GÜNLÜK STOK KALDI
Konuyla ilgili CHP Milletvekili Kılınç ise; “Hayvancılığın merkezi Erzurum'da besiciler tedirgin. Besicilerin en fazla 15 günlük yem stoku var. Hayvan yemi hammaddesi Rusya ve Ukrayna'dan alınıyor. Savaş nedeniyle yem bulamam riski ile karşı karşıyalar” değerlendirmesinde bulundu.
Emekliler sokağa indi: "Sandıkta hesabını soracağız"22 izlenme
Cemil Kılıç'a yapılan saldırıya tepki çığ gibi!33 izlenme
Ekonomist Selçuk Geçer: "Gol yediklerinin farkına vardılar, şimdi ufak ufak yukarı itiyorlar doları!"42 izlenme
TRT arpalık olmuş! AKP'de 'babalar ve oğulları' atamaları31 izlenme
İmamoğlu: Hakları olmayan maaşlar alıyorlar98 izlenme
2017'de 536 milyar lira vergi toplandı143 izlenme
Türkiye yüzyılı tam gaz devam ediyor: AKP'nin kalesinde suya dev zam!27 izlenme
İmamoğlu'ndan dikkat çeken çıkış: "CHP de değişecek, Türkiye de değişecek!"17 izlenme
TÜİK bile gerçeği saklayamadı! Ülkedeki mutluluk oranı düştü
Cemaate maske dağıtan imamın testi pozitif çıktı cemaat karantinaya alındı!
Özel okulda skandal! Öğrencilere cinsel istismarda bulunan öğretmen için istenen ceza belli oldu
Ürünlerini 2 TL'ye bile satamayan üreticiler isyanda 'Domates çöpe gidiyor!'