Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çankaya Köşkü'nde düzenlenen programda yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.
Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin, yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak yer aldı.
"KARMA EĞİTİM ZORUNLU DEĞİL" DEMİŞTİ
Tekin, daha önce “Karma eğitim zorunlu değil” sözüyle gündeme gelmişti. Yusuf Tekin, 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığı yaptığı dönemde, 19. Milli Eğitim Şurası'nda karma eğitimin masaya yatırılması üzerine mevcut yasal düzenlemelerde eğitimin karma olmasını zorunlu kılan bir hüküm bulunmadığını söylemişti.
Tekin, şu ifadeleri kullanmıştı:
“Halk siyasal iktidara egemen olduğu gibi, burada da halkın değerleri belirleyici olmaya başladı. Halkın istediği şekilde Milli Eğitim Bakanlığı gerekli düzenlemeleri yapar" demişti. Yusuf Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nda Müsteşar görevini sürdürdüğü 2013'te İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu’nda da "1930'lu yıllar Türkiye coğrafyasının bir daha asla yaşamasını istemediği dönem. Bu dönemin başında dini referans kaynaklarının diliyle oynanmış, bu kurumlar siyaset malzemesi haline gelmiş”
Yeniçağ
Tam 31 milyon TL değerindeki işleri ihalesiz vermişler!54 izlenme
Hamas sözcüsünün afişi Alanya'yı karıştırdı! Çevresi okul olan ve binlerce öğrencinin kullandığı yola asılan afişe tepki yağdı48 izlenme
Erdoğan’ın maaşına 43 bin liralık zam37 izlenme
AKP'nin tarımı bitirme planı: İşte BAE'ye verilen gümrük muafiyetindeki ürünler35 izlenme
Gözaltı faturası 2.8 trilyon lira29 izlenme
Atakan Kayalar için ‘Tecavüz edilmeli’ diyen üniversite görevlisi serbest!239 izlenme
CHP'li belediyelere hizmet ambargosu: O bakanlık liste başı31 izlenme
Sinan Ateş soruşturmasında adı geçen Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanı mı oldu?44 izlenme