Yapımı sırasında çeşitli tartışmalara neden olan ve açıldıktan sonra İstanbul’dan İzmir’e giden bir otomobil sürücüsünün 500 liradan fazla ücret ödenmesiyle eleştirilen yeni otoyol test edildi.
Gazeteci Timur Akkurt, Youtube kanalında yayınladığı “İstanbul İzmir otoyolu kaç para? Gerçekten 3.5 saat mi?” adlı test videosunda yeni açılan İstanbulİzmir otoyolunda hız limitlerine uyarak 3,5 saatte İstanbul’dan İzmir’e gidilemeyeceğini belirtti. Test sırasında tünel geçişleri ve diğer yollardaki hız limitlerine uyulduğu takdirde İstanbul’un Beşiktaş ilçesinden İzmir’e yaklaşık 5 saat civarında ancak ulaşılabildiğini belirten Akkurt yolda mola verilmesi halinde sürenin uzayacağına dikkat çekti.
Akkurt’un yol testinde İstanbul’dan İzmir’e gidiş iddia edildiği gibi 3 buçuk saat değil yaklaşık 5 saat sürdü.
Akkurt ayrıca yol üzerinde henüz yeterince otoyol tesisi ile benzin istasyonu bulunmadığını ve yola çıkacak sürücülerin tam depoyla yola çıkmaları gerektiği uyarısında bulundu.
NAVİGASYON ŞİRKETLERİ DE 3,5 SAATTE GİDEMİYOR
Yol ücret fiyatlarının fahiş olması nedeniyle vatandaşlar tarafından eleştirilen proje hız limitlerine uyarak 400 km’den fazla bir mesafeyi 3,5 saatte alınabileceği vaadiyle kabul edilebilir olarak tanımlanıyordu. Ancak Türkiye’de çokça kullanılan navigasyon firması Yandex’in verilerine göre, açılan yeni İstanbulİzmir otoyolu kullanılarak İstanbul’un merkez ilçesi olarak kabul edilebilecek Fatih’ten Avrasya tüneli kullanılarak İzmir Alsancak’a 4 saat 30 dakika gibi bir sürede ulaşılabiliyor. Yaklaşık 5 saat süren bu yolun maliyeti 500 liradan fazla.
ESKİ YOL DA 5 SAAT CİVARINDA SÜRÜYOR
Apple firmasının cep telefonlarında kullandığı harita uygulamasına göre eski yoldan yapılan yolculuklarda ise İstanbul Fatih’ten İzmir’e gidiş süresi 5 saat civarında sürüyor. Her iki yolculuğunda Avrasya tüneli ve Osmangazi Köprüleri kullanılarak yapılması gerekiyor.
Ünlü işadamının oğulları da iflas etti!363 izlenme
CHP’nin kazandığı Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahili’ne kurulan işletmeyi kaldırdı34 izlenme
Böyle buyurdu gerici! Hatipoğlu: DM’den yürümek çirkin, beğenirken 10 kez düşünün351 izlenme
Öğrenciler neden sokağa çıktıklarını anlattı: "Şeriat korkusu yaşıyoruz"22 izlenme
Halk sağlığıyla oynayanlara baskın: Çanakkale'de 5,4 ton et ürünü imha edildi14 izlenme
Hani sınırlar çok iyi korunuyordu? Suriyeliler sınırdan oluk oluk böyle geçtiler!60 izlenme
Yurttaşlar borç-faiz sarmalında: "Kara kara düşünüyoruz. Korkuyla yaşıyoruz. Bu geçinme değil, sürünüyoruz!"6 izlenme
İsmail Saymaz AKP’nin iktidarda kalmak için yaptığı planı açıkladı48 izlenme
Kazanan mı çalmış oluyor ? -Tabi Bugüne kadar hep AKP kazanıyordu ? -Error !
Zafer yine yandaşın oldu! Gelmeyen 720 bin 911 yolcunun parası Hazine’den çıkacak
AKP’li Alinur Aktaş’tan Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet ve Bahriye Üçok'a skandal sözler!
Barış Terkoğlu Barış Pehlivan'ın gözaltına alınmasında bilinmeyen detayı anlattı!