29 Ekim 2018’de büyük bir törenle açılan İstanbul Havalimanı, hazırlıkların tamamlanamaması nedeniyle tam olarak faaliyete geçememiş, sadece Erdoğan’ın uçağının sembolik inişine sahne olmuştu. Takvimi tutturamayan iktidar, bu açılıştan sonra yeni yılı işaret etmiş, 1 Ocak 2019’dan itibaren Atatürk Havalimanı’nın kapanacağını ve tüm seferlerin yeni havalimanından yapılacağını açıklamıştı.
Açıklanan bu takvim de işlemedi, yeni yıl yaklaşırken Ankara’dan “Mart’ın başında hizmete girecek” açıklaması gelmişti. Ankara’nın amacı, 31 Mart’taki seçimlerden önce seferleri başlatıp yeni yatırımı bir kez daha propagandaya dönüştürmekti. Ancak yeni havalimanının tam olarak faaliyete geçmesi 4. kez ertelendi.
Henüz resmi olarak açıklanmayan erteleme, havalimanı işletmesinde yer alan şirketlerin iç yazışmaları ile açığa çıktı. Şirketlerin personel birimlerine yaptıkları duyurularda, 3 Mart’taki açılışın belirsiz bir tarihe ertelendiği bilgisi yer aldı.
Halktv.com.tr’ye gelen bilgilere göre, yeni havalimanının Nisan başında açılması öngörülüyor.
http://halktv.com.tr/yenihavalimanindabirsokdahayinetutturamadilar366152
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde büyük zarar!189 izlenme
Belediye MHP’den AKP’ye geçmişti... Bu da oldu! Mezarlıklara haciz22 izlenme
Ayşe Ateş'ten kritik Serdar Öktem açıklaması! "Herkesi yakacaktı"13 izlenme
Suriyeliler çalışma koşullarından şikâyetçi!256 izlenme
1.2 milyon TL maaş aldığı iddia edilen rektör VIP kontenjandan hacca gitti19 izlenme
İran füzelerinin İsrail'e maliyeti belli oldu29 izlenme
Asgari ücret sınırdan uzaklaşıyor8 izlenme
İBB 137 Milyon TL'ye 2432 tane yeni araç kiraladı!125 izlenme
Polisten şiddete karşı alana çıkan kadınlara müdahale: En az 65 gözaltı
Yıkılan çok sayıda binanın iki müteahhidi yurtdışına kaçarken yakalandı!
HSK’dan yeni atamalar! 332 savcı ve hakimin görev yeri değişti
AKP'li başkan, 'dava satma' dersi verdi; o artık YRP'li... İlk işi hesabını kapatmak oldu