Asgari ücret zammı yüzde 30 olarak belirlendi. Böylece 2025 yılı asgari ücreti net 22.104 TL'ye yükseldi. Rakam tepki toplamaya devam ederken TÜRKİŞ'in kırmızı çizgisi olan açlık ve yoksulluk sınırı rakamları ortaya çıktı. Bu kapsamda Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken aylık gıda harcaması tutarının (açlık sınırı) 20 bin 561,65 TL'den 21 bin 83,28 TL’ye çıktığını bildirdi.

TÜRKİŞ'ten yapılan açıklamaya göre, aynı ayda gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) isze 66 bin 976,06 TL'den 68 bin 675,17 TL’ye ulaştı.
Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 27 bin 364,71 TL ’ye yükseldi.
Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 2,54 oranında gerçekleşti. On iki aylık değişim oranı yüzde 46,09 oldu. Yıllık ortalama artış ise yüzde 62,35 olarak gerçekleşti.
Gerçek Gündem
Emekli Tuğamiral Türker Ertürk: "Rütbelerimiz genetiktir, sökülemez!"87 izlenme
Tuncay Özkan Meclis kürsüsünden böyle haykırdı 'Fethullah'ın itleri yıldıramaz bizleri !'486 izlenme
Erdoğan’a ‘İsrail'le ticaret’ protestosu! Yaka paça dışarı atıldı: "Gemiler Gazze'ye bomba taşıyor" diye seslendi, Erdoğan "Yavrum siyonistlerin dili ağzı olma" dedi19 izlenme
Alkollü içkilere yine zam geldi! 100’lük rakı 500 TL’yi geçti32 izlenme
Kılıçdaroğlu uyuşturucu baronlarına seslendi: "Kafalarını koparacağım"26 izlenme
Rus karşıtlığı nedeniyle yurt dışı tatil planlarından feragat ediyorlar23 izlenme
İBB'den işçilere yüzde 13 zam!82 izlenme
Şimdi de 'Askıda Yemek' uygulaması başladı!51 izlenme
TÜMYAD’tan deprem bölgesine örnek çadır kent: Elektrik ve su sıkıntısı yok
İBB’nin son 5 yılı… Başladığı gibi bitmedi!
Karlov'un eşi Marina Karlov: "Rusya ve Türkiye'nin dostluk ve işbirliğini daha da güçlendirmesini istiyorum" dedi
MB Eski Başekonomisti Hakan Kara ekonomiyi tek kelimeyle özetledi: "Çözülemez"