İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındayken dini nikâhla ‘evlendirdiği’ kızı H.K.G.'nin yaşadıkları ve ortaya çıkan ses kayıtları Türkiye'yi sarsmıştı. Konuyla ilgili soruşturma sürerken, Yeni Akit gazetesi skandal bir habere imza attı.
"Şimdi soru sorma sırası bizde! Düğün fotoğrafındaki H.K.G. 'tacizcisi' ile niye bu kadar samimi?" başlığıyla yayımlanan haberde, mağdurun ismi ve fotoğrafları sansürsüz olarak paylaşıldı. 6 yaşındaki kızını 'evlendiren' Yusuf Ziya Gümüşel ve H.K.G'nin eski eşi Kadir İstekli'ye iftira atıldığı öne sürülen haberde, "Henüz 6 yaşındayken onunla evlendiği söylenen Kadir İstekli de baba Yusuf Ziya Gümüşel ile birlikte adalete teslim olarak, üzerine atılı iftirayı göğüsleyip hapse girdi." ifadelerine yer verildi.
Mağdur H.K.G'nin düğün sırasında da 'çocuk' olduğunu unutan Yeni Akit, skandal haberinde, "Müslümanlara iftira atılmasına sebep olan H.K.G.'nin düğünde çektirdiği fotoğraf karelerine bakmak bile, iftirayı ortaya koyuyor." dedi. Öte yandan, mağdurun sansürsüz fotoğrafları da haberde paylaşıldı.
Yeni Akit'in haberi büyük tepki çekti. Haber paylaşımına yorum yapan birçok kişi, "Mağdurun yüzü saklanıyordu, neden paylaştınız?", "Çocuk olduğu için kandırılmış", "Çünkü bu fotoğraflar çekilirken zaten yıllardır kocasıymış. Ayrıca içinde bulunduğu durumun normal olduğunu sanıyormuş." yorumlarını yaptı.
İşte Yeni Akit'in skandal haberi...

NE OLMUŞTU?
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesine göre, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, 2004 yılında, 6 yaşındaki kızını, 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile kendi kıydığı dini nikahla evlendirdi. Bugün 24 yaşında olan H.K.G, şikayetçi oldu.
H.K.G.'nin ayrılmadan önce aldığı ses kaydında ise Kadir İstekli'nin istismarı kabul ettiği ortaya çıkmıştı. Ses kaydı deşifresi kan dondurmuştu.
KRT
AA yeni provokasyona mı hazırlanıyor: AKP'liler 23 Haziran'da bu uygulamayı kullanarak...78 izlenme
Dünya basınında TCMB'nin 'faiz' kararı: Türk Lirası pahasına...53 izlenme
AKP'den bir istifa daha! Zehir zemberek sözler...119 izlenme
Akademisyenin skandal 'sahte diploma' paylaşımı tepki çekti! "Kemalist sistem tam bir foseptik çukuru"24 izlenme
Bunun için mi maaş ödeniyor?115 izlenme
Tasarruftan muaf: Erbaş, seyahatlerine bir yenisini ekledi17 izlenme
Suriye’de muhalifler açıkladı! 'Şam’a 20 kilometre kaldı'23 izlenme
Ali Koç'un, Aziz Yıldırım ile birlikte kürsüye çıkmadan önce söylediği sözler dikkat çekti: "Başkanım, üstüme bir ceket alayım da size saygısızlık olmasın"27 izlenme
Erdoğan’ın yardımcısı ile eşine ihale yağdı
'Halkın enflasyonu' katlanıyor: Gıda fiyatları yüzde 115 arttı
Akşener'in "Yerel seçimlerde her parti ayrı ayrı oy kullansın" çağrısı siyasette nasıl yankı buldu?
Uşak'ı AKP'den alan CHP'li başkan konuştu: "Hiçbir şey yapmamışlar bol bol harcamışlar"