AKP iktidarının övünç kaynağı olarak gösterdiği yapişletdevret modeliyle inşa edilen Avrasya Tüneli projesi kapsamında fiyat farkı adı altında Hazine'nin görevli şirkete 3.294.173.626 TL ödeme yaptığı ortaya çıktı.
2024 yılında tünelden geçen araç sayısının 27.714.680 ile garanti olarak verilen sayı olan 25.888.234'dan yüksek olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, buna rağmen şirkete ödeme yapıldığını ortaya çıkardıkları bilgisini paylaştı.
![]()
Araç geçiş garanti sayısı tuttuğu halde bu fiyat farkının neden yapıldığını merak ettiklerini belirten Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
"AK Parti’nin yeni soygun modeli YapİşletDevret modeliyle yapılan projelerde; Şirketlere garanti edilen araç geçiş sayıları tutsa da, tutmasa da, Hazinenin şirketlere devasa tutarda ödeme yaptığını ortaya çıkardık. Avrasya Tüneli’nde; 2024’te garanti edilen araç geçiş sayısı tutmuş olmasına rağmen, Hazinenin Görevli Şirkete ‘Fiyat Farkı’ adı altında astronomik seviyede ödeme yaptığını tespit ettik."
2024 yılında Garanti edilen araç geçiş sayısı: 25.888.234 adet
Gerçekleşen araç geçiş sayısı: 27.714.680 adet
Buna rağmen Hazinenin şirkete ‘Fiyat Farkı’ adı altında yaptığı ödeme tutarı: 3.294.173.626 TL
"3 Milyar 294 Milyon Lira. Bunun adı garantili soygundur. Peki bu ‘Fiyat Farkı’ niye ödeniyor?"

Öte yandan Hazine'den 3 ayda bir şirketlere fiyat farkı ödemesi yaptığını belirten Yavuzyılmaz söz konusu fiyat farkı ödemesinin şu nedenle yapıldığını belirtti:
"Avrasya Tüneli’nde, araç geçiş garanti sayısı tuttuğu halde Hazine şirkete neden ‘Fiyat Farkı’ ödemesi yapıyor?
Sözleşme yılına göre şirkete garanti edilen araç başına geçiş ücreti 4 Dolar+KDV.
Ayrıca bu tutara her yıl Amerika Tüketici Fiyatları Endeksindeki artış oranı da çarpan olarak ekleniyor.
AK Partinin yaptığı berbat sözleşme nedeniyle; Şirkete garanti edilen araç geçiş ücreti ile sürücülerin ödediği geçiş ücreti arasındaki fark tutarı şirkete ödeniyor.
Sözleşmeye göre bu ödeme, başlangıçta yılda 1 kez yapılırken, şirketlerin talebiyle, döviz kurundaki artışlar gerekçe gösterilerek önce yılda 2 kez, sonra yılda 3 kez, en sonunda da yılda 4 kez ödenmeye başlandı.
Yani AK Parti marifetiyle, Hazine şirketlere 3 ayda bir fiyat farkı ödemesi yapıyor!"


Skandal! Hak eden on binlerce öğretmen yıllardır eksik, hak etmeyenler fazladan uzmanlık ve başöğretmenlik maaş farkı almış!48 izlenme
Dünyada gözler Rusya’da: ‘Askerlerin tavrı kritik’26 izlenme
Zamlar vatandaşı bezdirdi: Ucuzluk marketleri bile pahalı! "Bir gecede fakir kaldık"32 izlenme
Okul gezisiyle firar: Erasmus'la Avrupa’ya giden lise öğrencisi iltica etti33 izlenme
Bir içki grubuna daha zam geldi30 izlenme
Çekmeköy’deki askeri araziye rezidans ve AVM izni!68 izlenme
Halil Falyalı'nın finans müdürü Önal: "Karaparayla banka aldılar"24 izlenme
Mehmet Metiner ve Aytunç Erkin canlı yayında birbirine girdi! 'Ulusalcılar faşisttir lafını size Soros öğretti'42 izlenme