Yargıtay, Can Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 4 sanığın “301 kez olası kastla adam öldürme ve “162 kez olası kastla yaralama” suçların mahkum edilmesi gerektiğini belirtti.
Fevzi Çakır'ın haberine göre, Yargıtay kararında; “Sanıkların tamamının karar alma süreci içerisinde bulunmaları ve şirketteki pozisyonları gereği ocak içerisindeki yüksek riskleri bilmelerine rağmen, 'olursa olsun' mantığı ile hareket ederek bu risklerin önüne geçmek için herhangi bir girişimde bulunmayarak, gerçekleşen bu neticeden olası kasıtlarıyla sorumlu tutulmaları gerektiği, böylece sanıklar hakkında 301 kez olası kastla adam öldürme suçundan ve 162 kez olası kastla yaralama suçundan mahkumiyet hükmü kurulması gözetilmeliydi” denildi.
Yargıtay, sanıklar Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve Teknik Müdür İsmail Adalı’nın tahliye taleplerini de reddetti.
Tutuklu sanık Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy’un cezaevinde geçirdiği süre dikkate alınarak tahliyesine de karar verildi. Sanıklar kontrol baş mühendisleri Efkan Kurt ve Adem Ormanoğlu hakkında verilen beraat kararları bozuldu.
Daire, her iki mühendisin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti. Sanık Haluk Evinç hakkındaki mahkumiyet kararı eksik inceleme nedeniyle bozuldu.
https://www.gercekgundem.com/guncel/218038/yargitaysomafaciasidavasikarariniacikladi
İTÜ’lü bilim insanları Bozkurt’taki sel felaketinin sebebini açıkladı108 izlenme
AKP'li vekil biyografisini sahte diploma skandalından sonra değiştirdi!29 izlenme
İmamoğlu sorunların çözümünü açıkladı: "Biz, gidip Ankara'yı da teslim alacağız iktidar değişmeden bu işler düzelmez"40 izlenme
Suudi Arabistan ülkedeki 8 Türk okulunu kapattı!101 izlenme
Yalaka yandaşları en güzel anlatan video :)) ' Cemaatte işin içinde, ben öyle bir şey söylemedim söylemişsem yayını terk eder gazeteciliği bırakırım !'1450 izlenme
Mehmet Şimşek'e kritik uyarı: "Dikkat! Gıda fiyatları patlayacak"31 izlenme
Cezayirliler İstanbul Havalimanı’nı savaş alanına çevirdi !279 izlenme
Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na çok konuşulacak 'kayyum' yanıtı8 izlenme