Uğuroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nden rahatsız olduğunu vurgulayarak, Selçuk'un bu konu hakkındaki düşüncelerini sordu.
Selçuk ise bir gün Devlet Bahçeli'ye de Anayasa Mahkemesinin lazım olabileceğini söylerken, "Anayasa Mahkemesi'nin kapatılabilmesi korkunç. Yargı bağımsızlığına, düşünce özgürlüğüne ilişkin söylediklerimi sadece hatırlatmakla yetiniyorum. Her şeyden önce siyasetçilerde kavram dilinin somut bir şekilde dış dünyaya yansıması şart" ifadelerini kullandı.
Uğuroğlu, "Anayasaya Mahkemesi Kapatılırsa, siyasetçilerin eline ne geçer?" şeklinde soru yönelttiğinde ise, "Devlet Bahçeli de ileride Anayasa Mahkemesine ihtiyaç duyabilir. Hem yargıya hem de Anayasa Mahkemesine. Kendisine bunu hiç tavsiye etmem." şeklinde konuştu.
"FAŞİST BİR REJİMDİR"
Sami Selçuk, hukuk devletinin özgürlük haklarından da bahsederken şu ifadeleri kullandı
"Anayasa Mahkemesi'nin var olmasının nedeni; hukukun üstünlüğü düşüncesidir.
Hukuk devletinde değil de akıl çağında böyle şeyler olmaması lazım. Herkesten hukukçu olmasını beklemiyorum. Çünkü bunu bir meclis kabul etmiştir. Ve o iradeye saygılı olmalıyız.
Bu bir bilinç meselesidir. Düşünce özgürlüğü bir bilinç meselesidir. Anayasada özgürlükler sadece döküm olarak yapılır. Ben o hakları anayasadan almıyorum. O özgürlükler doğuştan bende vardır. Anayasa sadece tespit etmiştir. Yazılı bir anayasa olmasa bile o özgürlükleri kullanmak durumundayım. Kimse benim elimde o özgürlükleri alamaz. Alıyorsa o rejim artık faşist bir rejimdir.
Hukuk ve devlet insan içindir. Sokakta bir şeyi protesto edersem, kaymakama sadece bilgi veririm."
Yeniçağ
Özgür Özel'den mutlak butlan davasının reddedilmesine ilk yorum9 izlenme
İBB'nin Kanal İstanbul anketinin sonuçları açıklandı!46 izlenme
Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e saldıran Servet Bozkurt ev hapsinde elektronik kelepçeliyken iki kişiyi öldürüp kaçtı11 izlenme
Fransa'da yaşayan gurbetçi: "10 bin euro maaş da verseniz Türkiye'ye gelmem"30 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan tutuklama kararı sonrası ilk mesaj: "Dimdik ayaktayım, asla eğilmeyeceğim"15 izlenme
İşte Galata Kulesi'nde restorasyonu yapan firmanın kirli sicili!83 izlenme
Doğalgaza sanayide yüzde 20 zam!39 izlenme
Kadınlara hakaret eden müdür, göreve geri döndürülmüş!119 izlenme