Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, 25 Mart’tan bu yana Yargıtay Büyük Genel Kurulunca başkanlık seçimi yapılıyor.
Dört yıl boyunca görev yapacak yeni başkanı belirlemek için yapılan seçimlerde, Yargıtay Başkanı Akarca, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk yarıştı ama şu ana kadar hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.
Muhsin Şentürk'ün çekilmesinin ardından yapılan Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin 36. turunda yine sonuç alınamadı. Şentürk'ün lehine çekildiği Mehmet Akarca'ya ise oyların gitmediği görülüyor.

Adaylardan Muhsin Şentürk, mevcut başkan Akarca lahine yarıştan çekilmişti.
ÖMER KERKEZ 169 OY ALDI
Başkanlık için 175 oy alınması gerekiyor. Bugün yapılan seçimde Mehmet Akarca 111, Ömer Kerkez 169 oy aldı. Bu sonuç, Kerkez’in sonuca oldukça yaklaştığını gösteriyor.

Öte yandan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görev süresi gelecek ay dolacak olan Bekir Şahin’in yerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için seçim süreci de bugün başlayacak.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Büyük Genel Kurulunun, kendi üyeleri içinden göstereceği adaylar arasından Cumhurbaşkanı tarafından seçiliyor. İlk oylamada en çok oy alan beş üye aday gösterilmiş sayılıyor. İlk oylamada oy alanların sayısı beşten az ise aynı gün yapılacak diğer oylamalarla eksik adaylar tamamlanıyor. Böylelikle belirlenen beş adayın ismi sıralı liste halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Erdoğan, 15 gün içinde adaylardan birini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçecek. Yeni seçilecek başsavcı, yaş haddinden emekliye ayrılmazsa 4 yıl görev yapacak.
Kaynak:halktv.com.tr
Bagok Dağı’nda PKK’lı teröristlerle çatışma: 1 Şehit, 4 yaralı77 izlenme
SGK uzmanı açıkladı: İşte asgari ücret zammı ve emekli aylığında beklenen rakam!80 izlenme
Danıştay iptal etti, aynı usulle iki katına aynı firmaya: "Utanç verici"73 izlenme
Suriyeli istilasını gösteren 3 dakikalık video: Kurtuluşun simgesi Gaziantep Arap şehrine döndü!24 izlenme
'Erdoğan'a asla oy vermem' diyenlerin oranı patlama yaptı!35 izlenme
Ünlü hukukçu o belgeyi açıkladı: "İmamoğlu’nun siyasi yasak kararının bir hükmü olmayacak"20 izlenme
Marmara Üniversitesi RTE Külliyesi’ne 2.6 milyar lira bütçe ayrıldı: Müteahhit ise tanıdık!105 izlenme
Emeklileri endişelendiren tablo: Emekli maaşı yüzde 33,6 azaldı29 izlenme