'Cumhurbaşkanı’na hakaret'in suç olmaktan çıkarılması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuran ve ardından da İzmir’den Trabzon’a sürülen eski YARSAV Başkan Yardımcısı hâkim Murat Aydın önemli açıklamalarda bulundu.
Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı mücadelesini yargıç olarak içeriden sürdürmenin zemini kalmadığı için HSK’ye dilekçe verdiğini belirten eski YARSAV Başkan Yardımcısı hâkim Murat Aydın, 'Biz yargıçlar olarak adalet için örgütlü mücadele yürüttük. Ancak yargı bağımsızlığı kalmayınca içeride durup çalışmanın faydası yok. Kürsünün diğer tarafına geçtiğimde belki bir etki sağlayabilirim' dedi.
'Artık yargı bağımsızlığı yok'
Yargıdaki dönüşümün büyük ölçüde tamamlandığını dile getiren Aydın, 'Olmasından çekindiğimiz, kamuoyunu uyardığımız hemen her şey oldu. Yargı bağımsızlığının korunmasıyla ilgili mücadeleyi, yargı bağımsızlığının sağlanması mücadelesine çevirmek gerekir. Çünkü artık yargı bağımsızlığı yok. Koruyacağımız bir yargı bağımsızlığı olmayınca, içeride durup çalışmanın bir faydası yok. Etkili bir yöntem de değil ayrıca bu. O zaman dışarıya çıkıp, yargı bağımsızlığının sağlanmasını talep etme mücadelesinde olmak gerekir' diye konuştu.
Yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüyle ilgili talebin toplumun tüm kesimlerinden gelmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, 'Bağımsız yargıya sahip olmayan bir devletin ayakta kalma şansı yoktur” dedi. Hukuk sistemine güvenin ortadan kalkmasıyla ekonomik krizin bile derinleşeceğini belirten Aydın, “Güvenilir bir hukuk sistemi yoksa, ne iç ne dış yatırım gelir. Yarın çıkacak bir kararnameyle fabrikanız kapanacaksa, neden bir fabrika kurasınız ki? İşe sermaye açısından da bakarsanız böyle, işçi sınıfı açısından da böyle. Herkesin hukuka yaklaşımı farklı olabilir, ama hukuk ihtiyacı toplumun bütün kesimleri için var olan bir ihtiyaçtır. Hukuk ihtiyacının somut karşılığı da etkin ve bağımsız bir yargıdır.' dedi.
Umutsuz olmadığının altını çizen Aydın, şunları söyledi:
'Ancak yargı içinde kalarak yargı bağımsızlığı için bir şey söylemenin zemini bitmiş durumda. Bu sistemi yıkıp yeni bir sistem kurmak değil, yargı bağımsızlığını yeniden sağlamaktan bahsediyorum. Ama bunu içeriden söz söyleyerek yapma imkânı yok. Yargı mensuplarının hâlâ önemli bir kesimi özveriyle işlerini yapmaya devam ediyorlar. Ama bir yılgınlık, suskunluk hali var. Çünkü hepsi açık hedef konumunda. Tek tek olaylara reaksiyon veriyoruz. O zaman da olay magazinleşiyor ve köpük şekilde kabarıp sönüyor, ama iz bırakmıyor. Örgütlü bir mücadele yürütmek gerekiyor.'
https://www.siyasetcafe.com/yargibagimsizligikalmadi43291h.htm
Dertler ortak: Geçinemiyoruz15 izlenme
Cem Küçük'ün daha önce 'Anlattıkları yüzde 100 doğru' dediği itirafçı yalancı çıktı! "Adem Soytekin'in dediklerinin yüzde 80'i yalanmış"22 izlenme
Bakan Nebati'den KYK borç faizinde aldatmanın itirafı!104 izlenme
AKP’li vekil Ramazan Can, mecliste itiraf etti ! ‘Evet 17-25 Aralık öncesinde FETÖ ile ortak çalışmalar yapıldı'1140 izlenme
Gökçek’i aklayan bilirkişi operasyona gerekçe raporu hazırlamış19 izlenme
İmamoğlu'ndan Bakan Tunç'a yanıt: "Başarısız oldukları için vasatlıklarıyla laf üretiyorlar"28 izlenme
Balıkesir'de 6,1 büyüklüğünde meydana gelen depremde Sındırgı'da bir bina yıkıldı!54 izlenme
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: "ABD’deki mahkemede anlaşma zemini aranıyor"90 izlenme