Türkiye son 1 ayda Bursa, Bilecik, Karabük, Sakarya, Uşak, Antalya, Manisa ve İzmir'de meydana gelen orman yangınlarıyla ciğerlerini kaybetti.
27 Temmuz Pazar gününde (bugün) ise Bursa, Karabük ile Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale devam ediyor.
Bursa'daki yangınlarda rüzgar yeniden alevlenmelere neden oldu Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 4 ilde 5 yangının kontrol altına alındığını bildirdi.
Alevler birçok yerleşim yerini de yok ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, korkunç tabloyu açıkladı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Kurum, şu bilgilendirmeyi yaptı.
"İlk etapta Kestel ve Gürsu ilçelerinde 1 sosyal tesis, 2 konut ve 2 deponun ağır hasarlı olduğunu belirledik. Karabük’te 59, Sakarya’da 12, Bilecik’te 16, Uşak’ta 9, Antalya’da 3 olmak üzere 68’i konut, toplam bağımsız birimin ağır hasarlı veya yıkık olduğunu belirledik. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Çalışmalarımız tamamlandığında vakit kaybetmeden yaraları saracağız."
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Orman yangınlarıyla ilgili 2227 Temmuz arasında 7 kişi gözaltına alındığını açıkladı Yerlikaya açıklamasında gözaltına alınan 7 kişiden 3'ünün tutuklandığını 4'ünün ise adli kontrolle serbest bırakıldığını açıkladı.
Tele1
Oğlu moto kuryeyi ezip Türkiye'den kaçan Somali Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye'ye teşekkür!50 izlenme
İmamoğlu'nun Erdoğan sözleri büyük polemik başlattı: Fahrettin Altun'a cevap Murat Ongun'dan...24 izlenme
1 liranın maliyeti 3 liraya yaklaştı39 izlenme
Adnan Oktar 'Kedicik'leriyle bu sefer sınırı aştı !8290 izlenme
Binlerce hayali seçmen 'algı oyunu'ymuş1860 izlenme
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a füze saldırısı düzenlendi!26 izlenme
Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'un mal varlığı hakkında açıklama32 izlenme
Eylem Tok ABD’ye kaçırdığı firari oğlu için en ünlü hukuk bürosu ile görüşmüş27 izlenme
Erdoğan'ı kara kara düşündürecek anket! CHP, 'Cumhur'u geride bıraktı
Uzman isim açıkladı: Emekli kök maaşı 10 bin TL'nin altında kalanlara büyük zam geliyor
Çok konuşulacak iddialar: Mahfi Eğilmez AKP iktidarını belge ile vurdu!
İçişleri Bakanlığı'ndan resmi itiraf: 15 Temmuz'dan sonra hatalı bilgilerle ihraçlar yapıldı