AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı İbrahim Karagül, tepki çeken bir paylaşımda bulundu.
Twitter hesabından açıklamada bulunan İbrahim Karagül, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nden çıkılmasını savundu. Karagül, “Türkiye’nin güçlendiğini” söyledi ve sözleşmeden çıkılması gerektiğini belirtti.
Karagül şunları söyledi:
Montrö; Boğazlar üzerindeki "tam denetim"e karşı bir vesayet anlaşmasıdır. Kendi vatanımızda egemenlik sınırlanmasıdır.
O gün o kadar yapabildik. Zayıfken kaldıramıyorduk. Güçlendik, elbette kaldıracağız. Kaldırılmasın demek, Türkiye'ye karşı başka ülkeleri savunmaktır."
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk’te katıldığı canlı yayında Erdoğan'ın Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden de çıkabileceğini ifade etmesi tartışma yaratmıştı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/yandaslardanmontrodencikalimaciklamasi1823676
ÖSYM'den YKS açıklaması: Yasal işlem başlatıldı78 izlenme
BİM'in kampanyası sosyal medyanın diline düştü!64 izlenme
Korkutan tablo! PTT önündeki kuyruğun sonu görünmedi!104 izlenme
Kredi kartı haracında geri adım için ilk işaret25 izlenme
Hande Fırat’ın ‘koronavirüs’ tweetine tepki yağdı!101 izlenme
İlber Ortaylı'dan yabancıya mülk satışı isyanı! 'Adam Türk olmayana arazi satıyor ev satıyor. Böyle enayilik olur mu?'34 izlenme
Narin davasında karar belli oldu31 izlenme
Sırbistan'da sel: 14 nehir sular altında kaldı, olağanüstü hal ilan edildi30 izlenme