Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, AKP'lilerin Ramazan ayı ve bayram boyunca yapmış olduğu çalışmalarda özellikle sığınmacılar ve ekonomi üzerine aldıkları şikayetler öne çıktı.
Bir diğer önemli şikayet de EYT'liler olarak vurgulandı.
Ankete göre, AKP'nin önümüzdeki seçimi kazanabilmek bu sorunları mutlaka çözme çabasında olacağı öngörülüyor.
AKP'NİN OY ORANI YÜZDE 35'E DÜŞTÜ
Ayrıca haberde AKP'deki büyük oy kaybı yaşadığı görüldü.
İktidara yakınlığıyla bilinen gazetede bile AKP'ye oy verenlerin oranı yüzde 35'lere kadar düştü.
Haberin ilgili kısmı şöyle:
Sahada görünen, AK Parti’nin çekirdek seçmeni hâlen partide. Toplumun yüzde 35’lik kesimi AK Parti’ye oy vereceğini söylüyor. Ancak yüzde 10’dan fazla bir kararsız kitle var. Bu kitle daha önce AK Parti’ye oy veren, ama şimdi kafası karışık olan bir kitle. Muhalefet cephesine de gitmek istemiyor. Çünkü onlar da umut vermiyor bu kitleye. Bu kesim şimdilik ne AK Parti’ye ne de muhalefete yanaşıyor. Gri alanda bekliyorlar. AK Parti’ye yakın olan bu kesimler, ‘Köprü, yol baraj gibi söylemleri bırakın artık. Vatandaşın bireysel taleplerini karşılayın’ diyor. Türkiye’de seçimler muhtarlık seçimlerine döndü iyice, yani Kanal İstanbul’u veya başka otoyolları anlatarak seçim kazanmak zor. Vatandaş ‘Benim için ne yaptın’ diyor. Bireysel talepler karşılanmalı. Bu nedenle dar gelirlileri rahatlatmaya yönelik yeni bazı adımların atılması bekleniyor. Özellikle 9’uncu aydan itibaren hükûmet dar gelirlileri rahatlatmaya yönelik bazı adımlar atarsa, sıkıntı ortadan kalkar.
EYT MESELESİ
Hayat pahalılığı, mültecilerden sonra belki mültecilerden de daha fazla karşımıza çıkan konu EYT meselesi. Nereye gitsek bu konu gündeme getiriliyor. Bu konuda da mutlaka bir adım atılması gerekiyor. Beklenti var. 2023 seçimlerinden önce bu mesele çözüme kavuşmasını bekliyoruz.
ÖSYM darphane gibi çalışıyor! 2021 yılında da adeta para bastı!41 izlenme
Eşitlik bozulmadı, Bayrampaşa Belediyesi kura sonucunda CHP'de kaldı!14 izlenme
AKP'yi eleştiren MHP'li yönetici görevden alındı!56 izlenme
Dev otopark satışa çıkarıldı!149 izlenme
Okulu müdüründen skandal paylaşım!122 izlenme
Bahçeli, teröristbaşının mesajlarını 'makul' buldu12 izlenme
Sigara tiryakilerini çileden çıkaracak zam: '100 TL de olsa içerim' sözü gerçek oldu20 izlenme
Milli Takımların tesisleri olacaktı, çöplük oldu!79 izlenme
İzmir Şehir Hastanesi’nde skandal akşam yemeği menüsü: Yemeğin yeteri kadar çıkmaması sebebiyle birçok sağlık çalışanına lavaş ve sağan verildi!
Sayıştay raporunda dernek ve vakıflar buhar olup uçtu: Bütçeden alınan yardımlar ne oldu?
Sedat Peker'in yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelmişti: Erdoğan seçilirse Taşkesenlioğlu bakın hangi göreve atanacak?
Koronavirüsten ölen vatandaşın komşusu "Kendi tedbirinizi alın diyorlar!"