Sözcü WhatsApp ihbar hattına gönderilen görüntülerde Yalova tersanelerinde tehlikenin nedenli büyük olduğuna dikkat çekildi. Corana virüsüne karşı tersanelerde hiçbir önlem alınmadığına dikkat çeken işçiler, endişe içinde olduklarını ifade etti.
3 BİN 700 KİŞİ ÇALIŞIYOR
Tersane çalışanı bir işçi yaşananları şöyle ifade etti:
* Sadece çalışmakta olduğumuz tersanemizde 3700 kişi bulunmakta. Servis ve yemekhanede işverenimizin ihmali dahilinde olmasa da corona virüsünün görülebileceği ihtimaline karşı çok ciddi endişe taşımaktayız.
* Tersanemize İzmit, İstanbul ve Yalova’nın yanı sıra Bursa ve Orhangazi dahil bir çok yerden işçi arkadaşlarımız gelmekte.
* Olası bir salgın durumunda hastalık çok çeşitli illere kolayca aktarılabilir durumda. Yani basımızdaki 15 bin kişilik tersanelerde de durum farklı değil.
* İşsiz kalma korkusuyla işimize korku içinde gidip gelmekteyiz. Devlet büyüklerimiz den ricamız ücretsiz de olsa bizlere izin hakkı vermeleridir” ifadeleri kullandı.
DÜN BİR İŞÇİ 40 DERECE ATEŞLE HASTANEYE GETİRİLDİ
Yalova'da tersane çalışanı olduğu iddia edilen bir kişi dün ateşi 40 dereceye çıkınca bir başka işçi tarafından Corona virüsü şüphesiyle İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi’ne getirildi.
Yalova Devlet Hastanesi’ne yönlendirildiklerini belirten İşçi, “Yalova Devlet Hastanesi Acil bölümüne gittiğimizde arkadaşımızı normal hastaların arasına aldılar. Ateşini ölçtüler, ilaç yazdılar başka hiçbir işlem yapmadılar. Soğuk algınlığı deyip gönderdiler” diyerek tepki göstermişti.
Johns Hopkins University
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yalovadatersaneiscilerionlemalinmiyorendiseicindeyiz5691433/
Altın fiyatları bugün de durmuyor! Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?413 izlenme
Dev otopark satışa çıkarıldı!142 izlenme
Bir aylık ücreti ödeyemediği için KYK yurdundan atılan üniversiteli oturma eylemi başlattı!33 izlenme
Hüseyin Gün itirafçı oldu12 izlenme
AKP MKYK üyesi milli park alanında otel işletmek için başvuru yaptı41 izlenme
Diyanet’in özel kalemine 87 milyon TL harcanacak19 izlenme
Normalleşme kaosu… Hem vatandaşlar hem şoförler isyanda!62 izlenme
Orhan Pamuk yine tartışma yarattı: ADD'den çok sert 'Orhan Pamuk' tepkisi!45 izlenme
Ankara'da bir özel eğitim okulunda down sendromlu öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen Mücahit Mert H., tutuklandı
Katliam yasası komisyondan geçti!
CHP'li Akın açıkladı: Köprü ve otoyollara milyonlarca lira ödenecek
Sedat Peker'in rüşvet iddialarında adı geçiyordu, Ünsal Ban'ın THK'de hediye diploma dağıttığı ortaya çıktı!