Avrupa Şampiyonu olan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan, Wushu Federasyonu’nda yaşanan skandalları anlattı. Pehlivan, Alevi olduğu ve namaz kılmadığı için Milli Takıma alınmadığını belirtti.
Sadık Pehlivan, Federasyon başkanı Abdurahman Akyüz’ün sporculara ‘namaz kılma zorunluluğu’ getirdiğini söyledi. Sporcuların spora devam edebilmek adına bu zorunluluğa uymak zorunda kaldığını belirten Pehlivan, sabah namazlarında yoklama alındığını, kendisinin ve arkadaşlarının namaza geç kaldığı bir gün yolda Akyüz ile karşılaştığını ve Akyüz’ün kendisine “Arkadaşlarını da kendin gibi beynamaz yapıyorsun” dediğini belirtti.
Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz'ün ‘masraf’ adı altında da şampiyonaya katılan yarışmacılardan ‘6 bin TL’ para aldığı öğrenildi.
2018 yılında Rusya’nın Moskova kentinde düzenlenen Avrupa Wushu Şampiyonasına giden kadın sporculara tesettür zorunluluğu konulduğu da ortaya çıkan bir diğer skandal. Tesettüre girmezlerse şampiyonaya katılamayacakları belirtilen kadın sporcular, yarışmaya tesettür ile çıkmak zorunda bırakıldı.


Şampiyonalara hazırlanma sürecinde Sakarya’da kampa giren sporcular için soyunma odasına ranzalar konuldu ve sporcular buralarda konaklatılıp şampiyonalara hazırlandı. Tuvalet yakınında olan odalarda kalan birçok sporcu hastalandı. Pehlivan, kendisinin de bu şartlarda kaldığı için rahatsızlandığını ve elinde hastane belgelerinin de olduğunu söyledi.
Abdurrahman Akyüz’ün Wushu Milli Sporcusu olan oğlu Necmettin Erbakan Akyüz’ün ise Çin’de 5 yıldızlı otellerde konaklayarak şampiyonalara hazırlandığı öğrenildi.
Sadık Pehlivan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda İran’lı rakibine yenilip ikinci olup gümüş madalya kazandığı zaman maçın hemen ardından Akyüz tarafından kenara çekilip hakaretlere maruz kaldığını ve kendisine tokat attığını söyledi.
Pehlivan’ın Federasyon Başkanı Akyüz’ün birçok sporcuya daha tokat attığını vurguladı.
Sadık Pehlivan, müsabakalar sonucunda çok kez şampiyona hakkı almasına rağmen Akyüz tarafından şampiyonlara götürülmediğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Wushu Federasyonu’na verilen harciyatın sporculara ulaşmadığını söyleyen Pehlivan, 'ödenek yok' bahanesiyle sporculara çok düşük ücretlerin verildiğini söyledi.
“Korsan Federasyon” Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz’ün skandal bir girişimde bulunarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Belçika, Slovenya, Ermenistan, Sırbistan, Bulgaristan ve Hırvatistan’ın içinde olduğu bir ‘Korsan’ federasyon kurup bunun da başkanlığını üstlendiği ortaya çıktı. Bunun sonucunda Türkiye’nin üyeliği Avrupa Wushu Federasyonu (EWUF) tarafınca askıya alındı. Durumdan haberdar olan Ermenistan Spor Bakanı, Ermenistan Wushu Federasyonu başkanını görevden alarak resmi federasyona tekrar bağladı.
Alevi olduğu ve namaz kılmadığı için 2018 yılından bu yana milli takıma alınmayan Dünya Şampiyonu Sadık Pehlivan bugün (09.03.2019) İstanbul (Anadolu) Cumhuriyet Başsavcılığına Abdurrahman Akyüz hakkında suç duyurusunda bulundu.

https://halktv.com.tr/ozelhaberanaliz/wushuavrupasampiyonupehlivanalevioldugumicinmillitakim420786h
NATO operasyonunda yanlış adrese baskın: Uzun namlulu silahlarla girdiler!18 izlenme
İSKİ’nin 900 bin liralık lüks aracı Sayıştay’a takıldı!105 izlenme
'Z kuşağı' anketinde AKP'ye soğuk duş! Gençler güvenmiyor!61 izlenme
Faturayı görünce inanamadı: Yarım saatlik iş 18 bin lira!29 izlenme
İstanbul için kritik çağrı: "Saat 23.00'da son kalemizi savunmaya bekliyoruz"35 izlenme
Esad rejiminin son halkası Beşar Esad kimdir? İşte 61 yıllık Esad veya Baas rejiminin adım adım çöküşü54 izlenme
İlk kez Bahçeli gündeme getirmişti: İktidar ortağından umut hakkı talebine zehir zemberek sözler22 izlenme
CNN Türk İmamoğlu’nu yakından çeken kameramanların işine son verdi!127 izlenme
Hesaplarına erişim engeli gelen Ekrem İmamoğlu'ndan siyaseti sallayacak ilk tepki! "Erdoğan ve partisi yüzde 20'ye düşecek!"
Çanakkale Savaşı'nı hiç böyle izlemediniz ! İşte Çanakkale Savaşı’nın görselleştirilmiş kısa hali
AKP’li başkan yardımcısı: "Elektrik faturaları abartılıyor"
Sedat Peker davasında yeni gelişme: Suçlamayı reddetti