Veteriner Hekimleri Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, TBMM’nin, Genel Başkan Ertürk’ün Meclis’e girişini yasaklandığı bildirildi. 28 dönem bitene kadar Ertürk, Meclis’e giremeyecek.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“17 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon toplantısına Veteriner Hekimler Derneği adına Genel Başkan Dr. Gülay Ertürk katıldı. Toplantıda konuşarak tasarı hakkındaki görüş ve çekincelerimizi anlattı. Komisyon Başkanı’nın ‘teşekkür ederim’ ifadesiyle Başkanımız da teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. Komisyon tutanaklarından bu durum izlenebilir.
Başkanımız 22 Temmuz 2024 tarihinde ikinci toplantıya katılmak istediğinde ‘daha önceki toplantıya katılarak konuşma yaptığı’ için Türkiye Büyük Millet Meclisi 28. dönemi boyunca Meclis’e girişinin yasaklanmış olduğu kendisine ifade edildi.
Veteriner Hekimlik mesleğinin en köklü örgütü olan 94 yıllık bir derneğin başkanının komisyon toplantısına alınmaması, hatta Meclis’e sokulmaması kabul edilebilir değildir. Bu durum Başkanımız nezdinde Türk veteriner hekimlerine verilmiş bir cezadır. Bunu kabul etmiyoruz, protesto ediyoruz.
Veteriner Hekimler Derneği 1930 yılından bu yana hayvan sağlığı, halk sağlığı, hayvan refahı, gıda güvenliği, meslektaşların haklarının korunması için yasalar çerçevesinde mücadele ediyor. Bu mücadelesine devam edecek. Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Gülay Ertürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne “Girmesi yasaklanmışlar” listesine alınmış olması yanlışlığından ivedilikle dönülmesini yüce Meclisimizin iradesine saygılarımızla sunarız.”
Kaynak: TELE1
CHP’li Özgür Çelik’ten Soylu’ya: "Utanmadan yalan söyledi şimdi yan çiziyor"26 izlenme
Can Atalay’ın avukatlarından mahkeme heyeti hakkında suç duyurusu26 izlenme
Halil Falyalı suikastında kullanılan silahlar bulundu!63 izlenme
MHP'den ihraç edilen Atila Kaya'dan zehir zemberek açıklamalar!37 izlenme
Yurttaş kredi kartı batağında! Takipteki borç 105 milyar lirayı aştı!27 izlenme
CHP Gençlik Kolları Yöneticisi Bilge Kağan Şarbat tahliye oldu!8 izlenme
Ünye savcısının lokanta dışında saldırıya uğradığı ve 9.5 aylık bebeğin yere düştüğü anların görüntüleri ortaya çıktı!36 izlenme
Gençlik ve Spor Bakanlığı, sporcusu olmayan derneğe 1.6 milyon lira yardım etmiş!24 izlenme
AKP'nin kalesi Afyon'da halk otobüsü ücretlerine yüzde 81 zam!
Zafer Partisi'nden "Geçinemiyorum" diyen AKP Milletvekili Özcan için yardım kampanyası: "Vekilimizi aç, sefil, yoksul halde bırakacak halimiz yok"
Rusya, Ukrayna'nın Lusk şehrinde petrol deposunu vurdu!
Atatürk için 'Zurnanın son deliğiydi' diyen Akit TV sunucusu hakkında suç duyurusu!