Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan düzenleme ile kira gelirlerindeki senelik 47 bin TL olarak belirlenen vergi istisna tutarının kaldırılacağı belirtilmiş ve düzenlemenin tüm konutları kapsayacağı öne sürülmüştü. Düzenleme kapsamında aylık 7800 TL'nin altında ve aylık 94 bin TL'nin üstünde kira geliri olanların vergi istisnaları kaldırılırken, bu kişilerin daha fazla vergi ödemesinin önü açıldı.
Ev sahiplerinin tepki gösterdiği uygulamanın detayları Meclis'e sunulurken, Ekonomim'de yer alan habere göre söz konusu uygulama yalnızca çok yüksek ve çok düşük kiralara uygulanacak.
EVİNİ ÇOK UCUZA KİRA VEREN EK VERGİ ÖDEYECEK
Düzenleme ile birlikte kiraya verdiği dairenin aylık getirisi 7 bin 800 TL'nin altında kalan ev sahipleri, söz konusu taşınmaz için vergi istisnasından yararlanamayacak. Aynı uygulama aylık kirası 94 bin lira üzerinde kalan daireler için de yürürlükte olacak.
İki kira tutarının altında kalan dairelerde ise herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek.
Sözcü
Erdoğan’ın Malatya mitingi öncesi şok tepki ‘Seni burada istemiyoruz yeter’ diye bağırdılar!42 izlenme
Takipçilerinden destek istemişti: Atatürk düşmanı Furkan Bölükbaşı’na icra takibi38 izlenme
Şeytan taşlarken kendinden geçince şemsiye ile ateş etmeye çalıştı28 izlenme
Erdoğan'ın danışmanından bir garip 29 Ekim mesajı35 izlenme
Katip namaza gidince duruşma yarıda kaldı29 izlenme
Petrol fiyatları yeniden 100 dolara dayandı: İran 2 günde 5 ülkeyi böyle vurdu11 izlenme
‘Şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir’555 izlenme
AKP’li belediyenin 7 aracı kayıp!43 izlenme