Home
09 Ekim 2021 ( 45 izlenme )
Reklamlar

Vergi cennetlerine giden zenginlere kötü haber


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), büyük şirketlerin vergiden kaçınmalarını zorlaştıracak küresel bir anlaşmanın 136 ülke tarafından kabul edildiğini açıkladı.


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu anlaşmayla birlikte büyük şirketler asgari olarak en az yüzde 15 oranında vergi ödeyecek.

Reuters’ta yer alan habere göre Kenya, Nijerya, Pakistan ve Sri Lanka’nın anlaşmaya katılmadığını belirten OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, “Bugünkü anlaşma, uluslararası vergi düzenlemelerimizi daha adil hale getirecek ve sistemin daha iyi çalışmasını sağlayacak. Bu etkili ve dengeli anlaşma, büyük bir zafer” ifadesini kullandı.

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/vergicennetlerinegidenzenginlerekotuhaber6695604/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Adaylık tartışmaları sürerken... Erdoğan'ın diploması davası görüldü İşte Türkiye'nin tek gündemi! "Yiyeceğimizi yemedikten sonra geçiniyoruz. Yiyemiyoruz. Patates olmasa kaldık" Milyarlarca liralık kamu zararı: "AKP para için bunu da yaptı" Mahkemeden TÜİK'e kötü emeklilere iyi haber